Review: Batti Batti Blu, Marina di Pisa [8,0] Diner

seaside

Eerst een borreltje
Italianen eten zelf pas rond 21.00 uur dus zochten we een gezellig barretje en zo belandde we bij café Seaside aan de boulevard van Marina di Pisa.

Hier moet je wel even je drankje aan de bar halen maar de prijzen zijn dan gelukkig ook nog heel normaal.
Tussen 19.00 en 20.00 uur komen er ook nog eens (gratis, ja we blijven Nederlanders) verschillende borrelhapjes op de bar zoals een overheerlijke Panzanella.

battibattiblu (5)Maar goed we zaten hier gewoon tijd te rekken om aan tafel te mogen bij Batti Batti Blu want die gaan gewoon niet eerder open dan 20.00 uur.) dat is dus echt even wennen als Nederlandse toerist)
Als je weet dat je hier wilt gaan eten zou ik van tevoren reserveren, wij kregen een voor ons gecreëerd tafeltje omdat ze geen nee wilden zeggen en eigenlijk al vol zaten…….wat we trouwens enorm waardeerden.
Maar bij een reservering zou ik vragen om een plekje in de tent / serre voor de deur…dan zit je namelijk erg gezellig.

Beroemde pizza’s
Dit restaurant zou beroemd zijn vanwege hun pizza’s en dat was absoluut niet gelogen.
Zelf besloot ik voor een Quatro formaggi te gaan omdat het één van mijn favorieten is en ik zo dus goed kon vergelijken. De kazen waren heerlijk in balans en het deeg was lekker zacht met een mooi knapperig korstje.                                           Het bier echte Italiaanse bier van Ichnusa was trouwens een prima begeleider van het geheel.

battibattiblu (3)battibattiblu (2)

Rox koos voor een pizza met o.a stukjes aardappel en worst want als er geen vlees op zit vindt ze het eigenlijk niks, maar ze genoot van der keuze en deze pizza was verder vergelijkbaar met die van mijzelf.

battibattiblu (1)

Dessert

Als dessert namen we allebei de Chocolade Soufflé, dit was eerlijk gezegd eerder een Moelleux, maar wel een verdomd goede….Een ontzettend goed warm deeg van buiten, zodra je het bestek erin zette liep de zachte chocolade vulling er heel mooi rustig eruit.

Ook werden we van tevoren keurig gewaarschuwd dat dit dessert een bereidingstijd heet van 15 minuten omdat ze het zoals we direct merkten a la minute bereiden.

battibattiblu (4)

Tot slot
Wat we jammer vonden was dat we er later achter kwamen dat ze misschien nog een veel betere keuken hebben naast de pizza’s.
Dit doordat we allerlei mooi opgemaakte (vooral vis) gerechten voorbij zagen komen.
Er werd ons van tevoren namelijk gevraagd wat we van plan waren te eten waarop we eigenlijk heel snel al pizza zeiden vanwege de goede berichten, maar misschien ook stom van ons dat we niet eerst het hele menu hebben uitgepluist……wat wil je ook rond 20.00 uur 😉 haha.

De bediening is hier trouwens erg vriendelijk en sommige spreken zelfs erg goed Engels.

Batti Batti Blu

Piazza Gorgona, 7
Marina di Pisa-tirrenia-calambr PI
Telefoon: +39 050 36054

Volg Kwalinair via jouw favoriete Social Media,  klik op de button(s) en like de pagina!
Bloglovin
twitter
facebook

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s