Review: Kerst in het Leeghwaterpark

Een aantal maanden geleden ving ik via de kalender in Facebook op dat er een aantal tieners van plan waren om een gezellige kerstsfeer bij hun in het park te creëren in Purmerend.
Het klonk zo ontzettend leuk en gezellig dat ik het direct in onze agenda heb gezet.

kerst in leeghwaterpark (1)
Dat er wel meer animo voor was bleek wel toen ik op Zaterdag voorbij zag komen op Facebook dat ze zelfs mensen moesten weigeren wegens de drukte.
Zelf zijn we dus maar op Zondag heen gegaan met de hoop dat er nog mensen in zouden komen.
Op de Zondag was dit zeker geen probleem, rond 16.00 uur vonden we zelfs nog een parkeerplek vlak voor de ingang en liepen via het park naar de entree.
Heel slim, en waarschijnlijk ontstaan op de drukke Zaterdag, was dat je er aan de andere kant van het terrein weer uit moest.

Op hun website lees je dat ze zijn geïnspireerd door de film Home Alone en die kerstsfeer graag wilden benaderen op hun evenement.
Nou dat is ze absoluut gelukt! en zelfs wel meer dan dat!

Overal zag je gezellige kerstverlichting, zelfs in de bomen.kerst in leeghwaterpark (3)
De grond was bezaaid met strootjes, dit gaf een onwijs leuke uitstraling maar het voorkwam ook meteen dat het terrein één drassig geheel zou worden.
Bij binnenkomst kwam je een reuze sneeuwbol tegen waar je in op de foto kon gaan.
Er stond een gezellige markt met verschillende kerstspullen en/ of cadeaus, er werd gezongen rond een knisperend houtvuurtje terwijl ze de zang begeleidden op de gitaar, er was een ijsbaan voor de kleintjes, er stond een wensboom waar een ieder zijn wens voor een prettige leefomgeving kon ophangen, er waren oliebollen en warme chocomel te verkrijgen en natuurlijk mogen we de verschillende eet-kraampjes en gluhwein stands niet vergeten.

Hieromheen was er genoeg gezellige muziek te horen en hing er een hele gemoedelijke sfeer.
Wat een succes! erg knap van zulke jonge initiatiefnemers om dit op poten te zetten en dan ook nog eens zo leuk.
Vele kerstmarkten kunnen hier nog iets van leren, vaak ontbreekt kerst in leeghwaterpark (2)voornamelijk de sfeer of is iets al afgelopen voordat het donker en gezellig begint te worden.

Wat ik wel nog even moet zeggen is dat ik het ongelofelijk vindt dat er zo veel negatieve reacties op Facebook verschijnen van mensen die op de Zaterdag niet meer binnen kwamen.
Veiligheid is denk ik voor iedere bezoeker het belangrijkste en bij iets wat je voor de eerste keer organiseert weet je nog niet wat voor opkomst je kunt verwachten.
Is het vol, helaas, dan ben je te laat heen gegaan en ga je weer naar huis.

Maar goed……. voor volgend jaar staat dit alweer in onze kalender en wij hebben er nu al weer zin in!

Kerst in het Leeghwaterpark
Leeghwaterpark 1, Purmerend
Website

BloglovintwitterfacebookInstagramBlijf altijd op de hoogte van Kwalinair via social media!!

Advertentie

Eén reactie

  1. Geweldig wat deze jongelui hebben georganiseerd en zeker voor herhaling vatbaar maar indien mogelijk verdeeld over het hele park. En ach er zijn altijd mopperpotten. Ik heb in ieder geval genoten. 🎄

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s