Review: De Bataaf , Wormer — Diner [7,5]

De Bataaf, Wormer

De vrouw des huizes was aan het werk, maar we kunnen dan natuurlijk niet bij de culinaire pakken neer gaan zitten,
om toch nog goed uitzicht te hebben ging ik gezellig met een goede vriendin uit eten.
Zij stelde voor om bij “de Bataaf” te gaan eten, oftewel de nieuwe variant van de Batavia in Wormer. (net over de brug)

We zijn keurig op de fiets gegaan omdat we allebei wel dorst hadden, vanaf de overkant zie je het gezellige zonnige terras
al liggen.
Het was goed druk toen we aankwamen, dit bleek grotendeels te komen door een bedrijf(sfeest) of iets dergelijks.

Maar goed, meteen een plekje gezocht op het terras en we werden redelijk snel geholpen.
Een beetje apart bleek dat bij de vraag of de Prosecco ook per fles ging en er grote twijfel ontstond bij onze ober,
uiteindelijk zou het op zich geen probleem zijn, maar toen we vroegen of het prijstechnisch dan ook interessant zou zijn,
bleek dit na wat hoofdrekenen van de ober niets uit te maken.
“Doe dan maar per glas…wie weet maken we er een wijnarrangement van”

Eenmaal uitgeserveerd vond ik ons drankje wel erg stil met de combinatie van de smaak alsof deze fles al even open stond vroeg ik een bediende of het stille Prosecco is die zij serveren.
Ze wist me keurig uit te leggen dat Prosecco zijn bubbel langzaam aan verliest, maar toen we aangaven dat deze Prosecco al geen bubbel had toen het geserveerd werd kregen we netjes een vervangend exemplaar, het bleek een heerlijke frizzante Prosecco te zijn.
De menukaart is niet echt bijzonder, maar ik denk precies goed voor het type gasten wat zij kunnen verwachten.
Als het eten dan maar goed is….

batavia                 batavia (2)
En dat was het, we namen samen de “Australian Beef” wat een 2 persoons Rib-eye was van 500 gram.
De garing was erg goed, mooi rosé gebraden en de Rib Eye werd getrancheerd (oftewel gesneden) geserveerd op een dikke houten plank met daarop een erg smakelijk garnituur van wortel, bieten en gegrilde aubergine met een passend       bbq-achtig sausje.

Een voorgerecht durfden we niet aan omdat het hoofdgerecht ons al heel wat leek, maar om me heen zag ik erg leuke dingen voorbij komen.
En we moesten ruimte bewaren voor een dessert, voor mij vaak een mooie graadmeter.

We verhuisden naar binnen omdat het wat frisser werd op het terras.
Toen viel het ons op dat het zo druk niet was zonder de grote groep bedrijfsmensen.
Zonde want de uitstraling is er zeker en met zo’n mooi podium achterin de zaal denk ik aan diners met bijvoorbeeld live piano of jazz muziek.
Waar ze zeker aan mogen werken, lijkt me trouwens ook goed voor de omzet, is om af en toe te peilen of de gasten nog iets willen drinken.
Maar goed het is uiteindelijk gelukt om nog wat te drinken te krijgen, en de witte huiswijnen zijn trouwens ook prima.

Doordat we blijkbaar erg eensgezind waren die avond besloten we allebei de roodfruit sorbet te nemen.
De opmaak was simpel maar goed, het ijs was van prima kwaliteit en het dessert maakte zijn naam zeker waar.

conclusie
Woon je in Wormerveer of Wormer is dit zeker de moeite waard om een keer een hapje te gaan eten.
Denk bijvoorbeeld aan gerechten als een goede sate, hamburger, spare ribs of de 2 persoons rib-eye.
Er zijn zeker wat verbeterpunten maar het eten zelf maakt het ruimschoots goed.
Hier kun je heerlijk vertoeven op het terras dus ook voor een borrel zeker een aanrader.
Grand Café De Bataaf

Adres: Veerdijk 39, 1531 MS Wormer
Telefoon: 075 622 8355
Openingstijden: 11:00–00:00 (volgens Google)
http://www.de-bataaf.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s