Review: Villa Melsheimer, Reil, Duitsland [9,0] Diner

Volg Kwalinair via jouw favoriete Social Media,  klik op de button(s) en like de pagina!
Bloglovintwitterfacebook

Villa Melsheimer

Mijn ouders wilden ons trakteren op een uitgebreid diner en hadden zelf al eerder een heel goed adres ontdekt waarvan ze vonden dat wij dat zeker ook een keer geprobeerd moesten hebben.

Iedereen kent namelijk de Duitse keuken van de worsten, schnitzels en flammkuchen oftewel het concept: veel eten voor weinig geld.
Dat kan hier ook gekozen worden uit de kaart omdat de DSCN1043regio nou eenmaal ook wordt bezocht door deze belangrijke grote groep toeristen.

Maar er is meer, veel meer.
Villa Melsheimer is een knus familie hotel dat op een prachtige plek aan de moezel staat in het plaatsje Reil, wat wordt beheerd door Britta en Dirk Melsheimer.

Er stond een mooi opgedekte tafel voor ons klaar op het terras omdat het die dag verrassend lekker weer was.
We werden vrijwel direct warm onthaald door de bediening en gastvrouw Britta.

Onze eetlust werd alvast opgewekt met verschillende soorten brood met een soort kwark-achtige kaas, tapenade en gezouten boter
En een amuse van het huis wat in dit geval een subtiele forrelmousse was met sla in een nestje van gefrituurd filodeeg.

DSCN1039

Ik stelde mijn menu zelf samen uit de uitdagende gerechten uit de kaart:
En genoot van een mooie zachte Foie gras die perfect was schoongemaakt en op twee manieren bereid.
In de vorm van een creme brulee en een torentje gecombineerd met het zuurtje van sinaasappel en het frisse van appel en een betoverend lekker zoet broiche brood waar ik het geheim zelf niet van kon ontrafelen. (Het geheim is me later verteld)

DSCN1047              DSCN1046

Ik koos als tussengerecht voor een hele mooie zacht gegaarde zalm, ik vermoed dat dit eerst als een ceviche (garing in het zuur van citrus vruchten) is bereid waarna het nog een licht tikje is verwarmd alvorens het te serveren gecombineerd met een perfecte risotto die zijn binding uit een fijne kaas haalde.
Het gerecht werd helemaal afgemaakt met de frisse combinatie van sinaasappel en grapefruit.

DSCN1048

Al lang keek ik enorm uit naar het hoofdgerecht, en dat was niet voor niets.
Een geweldige haas van het Iberico varken in combinatie met een stukje zacht gegaarde buik.
Dit geserveerd met snijboontjes , spek, een ziltige jus en een torentje van aardappel maakte het gerecht een heerlijk geheel.
Lekker Bourgondisch maar toch weer eigentijds door de combinatie met nog één ingrediënt namelijk: appel wat zorgde voor een verfrissing in het geheel.

DSCN1055

Ik wist eigenlijk tijdens het eten van de amuse welk dessert ik zou gaan kiezen.
De combinatie van Sesam en chocolade klonk zo spannend en ondanks dat ik al aardig vol begon te raken kon ik dit niet aan mij voorbij laten gaan.

Het dessert was een plaatje!….Wauw.
Ik wist even geen keus te maken tussen al dat lekkers op mijn bord dus besloot ik maar gewoon ergens te beginnen en alles te laten samensmelten in mijn mond.
Wat ik nog nooit eerder had gegeten was ijs van gekarameliseerde bruine suiker, echt heerlijk en nog veel knapper, het was niet te zoet.
In combinatie met de kleine kletskopjes in de zachte chocolademousse op het bord was dit een groot feest qua smaak.
Verder lag er nog een heel spannend rolletje van bessen ingerold in de sesam.
Dit rolletje was nog net iets te koud vond ik, na een tijdje wachten werd het gelukkig al beter en dit rolletje had voor mij persoonlijk nog iets zoeter gemogen.
Toch was het een lekkere en een vooral spannende combinatie met de sesam.

DSCN1056

Meer dan gewoon
Bij Villa Melsheimer eet je als je de Duitse maatstaven gewend bent gewoon op verrassend hoog niveau.
Ik heb ook nog geen eerdere ervaring als dit mogen meemaken in deze omgeving.

De chef-kok en eigenaar Dirk Meltsheim kwam nog even een gezellig praatje maken nadat we aangaven dat ik een beetje nieuwsgierig maar vooral onder de indruk was.
Ik weet nu een klein beetje het geheim van de betoverende brioche brood maar dat zal ik keurig voor mezelf bewaren.
Ik was vooral geïntrigeerd door het feit ze bij blijven met de trends en dat hun zo ver voorlopen op vele andere in deze omgeving.
Dirk Meltsheim gaf aan dat ze dit doen door middel van cursussen en workshops zoals dat ze er pas een hadden gevolgd met citrus vruchten…wat je inderdaad weer terug zag in het menu.
En door open te staan voor andere invloeden en ideeën van zijn leerlingen en keuken brigade, zo houden ze elkaar wakker en bezig.

Top ervaring
Al met al een top ervaring en voor iedereen die culinair eten waardeert, in de buurt is of graag eens naar deze omgeving zou reizen: reserveer alvast een tafel (in combinatie met één van de mooie kamers), dit moet je proberen!!

Verwacht hier niet het veel voor weinig concept maar gewoon leuke normale prijzen, vergelijkbaar met goede restaurants in Nederland.

Villa Melsheimer

Adres: Moselstraße 5, 56861 Reil, Duitsland

Volg Kwalinair via jouw favoriete Social Media,  klik op de button(s) en like de pagina!
Bloglovintwitterfacebook

Eén reactie

Plaats een reactie