Franse Chocoladetaart
De weersvoorspellingen geven weer zat inspiratie voor verschillende taarten.
Dit oude Franse recept had ik al een tijdje liggen en dus besloot ik met Rox (mijn vrouw) gezellig een taartje te bakken.
Het is een makkelijk recept en lekker snel, dus veel plezier alvast!
170 gram Pure Chocolade
120 gram Roomboter + een beetje voor de bakvorm
80 gram Bloem
200 gram Poedersuiker
3 stuks eieren
Cacaopoeder
bakpapier
18 cm Bakblik
(deegmengmachine / Hobart)
-Verwarm de over alvast voor op 225 graden C (hete lucht)
-Span een stuk bakpapier over de bodem van het blik en vet de randen met boter in.
-Laat de boter van tevoren zacht worden of smelt deze heell licht in de magnetron.
-Wanneer de boter zacht is meng je dit een een bekken met de poedersuiker en klop dit romig (pas op dat het niet te ver gaat, dan raakt het in de schift)
-Voeg de eieren aan het mengsel toe en klop nog even goed door tot één geheel
-smelt de chocolade ‘au bain marie’ en voeg het zodra het gesmolten is langzaam en roerend aan het beslag toe.
(Au Bain Marie: is in een kom indirect boven een kleinere pan kokend water een product verhitten)
-Voeg hierna de bloem en het cacaopoeder toe en spatel alles goed door elkaar.
-Giet het beslag in de bakvorm en bak de taart op 225 graden C in 20 minuten.
De binnenkant van deze taart blijft een beetje zacht, dus als de taart nog heet is loopt dit zeer waarschijnlijk iets uit.
Geniet ervan!
Volg Kwalinair via jouw favoriete Social Media, klik op de button(s) en like de pagina!