Review: Chez Paul, Valkenburg aan de geul

Een gast review geschreven door mijn vader, ervaren bourgondiër en vooral levensgenieter.

Dat Jeff een fijnproever is heeft hij niet van een vreemd, zijn ouders, wij dus, zijn zeker met het zelfde sop overgoten. Vandaar deze review:

Eerder opgedane ervaring met dit restaurant deed ons besluiten om een bezoek aan de Kerstgrotten van Valkenburg te combineren met een bezoek aan Chez Paul.

Bij binnenkomst werden wij uiterst vriendelijk ontvangen dit keer door Paul zelf, afwisselend met zijn vrouw. Wij kregen een leuke plek in het restaurant aangeboden, slechte plekken zijn er eigenlijk niet.

Ons gezelschap bestond uit vier personen, men kan een keuze maken van de menukaart maar tegenwoordig heeft men ook een dagelijks wisselende dagkaart waaruit wij een keuze maakte door het driegangen diner te kiezen (€ 39,50)

Drie van mijn tafelgenoten kozen voor een voorgerecht van gebraden borstfilet en een boutje van kwartel met een plakje biologische ganzenlever, gesmoorde sucretinesla met gecarameliseerde appel en een stukje bloedworst met wat Gewurztraminer saus.
Onze twee gasten hadden wat angst voor de ganzenlever maar lieten zich door ons overtuigen het toch te nemen. Voor hen bleek dit de juiste keuze, ze hebben er van gesmult.

Mijn voorgerecht was een lauwwarmesalade met gepocheerde zeekreeft die al helemaal schoongemaakt was met een speelse salade met tuinkruiden, verse peulvruchten, gekonfijte paprika met een dressing van kreeftenfumet, sinasappel en vanille. Een voorgerecht om je vingers bij op te eten, leuk gepresenteerd en voortreffelijk van smaak. Het extra suplement van € 5,50 meer dan waard.

Mijn tafelgenoten kozen het volgende hoofdgerecht: Geroosterde filet van hertenkalf in een gulle rode wijnsaus, gemonteerd met pure chocolade , beukenzwammen, gekonfijte wijnzuurkool, een zalfje van muskaatpompoen en met een in rode wijn gepocheerde peer. Wat hebben ze genoten van dit gerecht precies zo je het zou willen eten, en ook mooi gepresenteerd. Als vis liefhebber viel mijn keuze op de Spetterverse Tarbotfilet. San Daniele ham, een geroosterde Sint Jacobsvrucht, koningsboleet, truffelrisotto, bladspinazie, truffelroom en wat Parmazaanse kaas. Een gerecht dat tot in de kleinste details klopte, heerlijk en eerlijk.

 

Als nagerecht hadden onze dames een kaasplankje besteld met zeven boerenkazen van orginele herkomst met een aangepast broodgarnituur. Supplement € 5,50 Een nagerecht die wat royal uitpakt, beide dames moesten de mannen inschakelen om het boordje keurig leeg te eten. De mannen kozen , hoe kan het ook anders, voor de Bombe van chocolade en praline op een bodem van crunchy speculaas, manderijnenspiegel, een koekje van kattentongen beslag met huisgemaakte romig ijs van hazelnoten en een moes van bittere chocolade. Een pracht van een afsluiter waar onze meisjes toch wat jaloers naar keken.

Kortom weer een zeer geslaagde avond met een kostelijk diner echt een bezoekje waard. Als enige stukje kritiek, we moeten toch wat te klagen hebben, is het feit dat je nagerecht gelijk met voorgerecht en hoofdgerecht besteld moest worden. Mijn vrouw zou zeker bij latere bestelling voor de Bombe gekozen hebben.

Maar bent u in de buurt en wilt eens genieten van de Limburgse gastvrijheid bezoek dan zeker eens Chez Paul Broekhem 130 Valkenburg aan de Geul. Zeker de moeite waard.

Dom genoeg geen fotos gemaakt, we waren helemaal in trance van al dat moois op ons bord.

Restaurant Chez Paul
Broekhem 130
6301 HL Valkenburg LB
Tel. 043-7518150
Review van onze correspondent: Rob Onrust
Afbeeldingen bron: website van Chez Paul
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s