Recept: Broodje Pulled Pork met Coleslaw (slowcooked)

Broodje Pulled Pork met Coleslaw

Er is geen food festival waar je het op dit moment niet tegenkomt.
Zo’n lekkere pulled pork sandwich vind je in verschillende stijlen bij verschillende foodtrucks.
De kunst is het langzaam garen van een stuk procureur (oftewel het nek stuk van het varken) wat vrijwel nooit droog maar juist vol van smaak is en juist daarom een ontzettend mooi product om mee te werken.

wat heb je nodig voor de Pulled pork

Marineer het Procureur (400 gram) in:
1 teen knoflook (gehakt)
10 blaadjes basilicum (fijn gesneden)
1 tl paprikapoeder
handje peterselie (fijngehakt)
1 el olijfolie
1/2 tl cayennepeper

Verzamel de onderstaande ingrediënten in de slowcooker:

1 ui
1 teen knoflook
eetlepel oregano
1 tl chilipoeder
snuf zout
1,5 DL kippenbouillon (& eventueel opgevangen bakvet)

Wat heb je nodig voor de Coleslaw

Halve witte kool
halve wortel
halve ui
4 el mayo
2 tl witte wijn azijn
5 gram rietsuiker
1 appel brunoise
1 el Zaanse mosterd (grove)
75 blanke rozijnen

verder heb je nodig:
Mini pistoletjes (om af te bakken)

Zo maak je de Pulled pork
-Marineer het vlees in de bovenstaande marinade
-Bak het vlees op de BBQ of in de oven met grill stand op 250 graden en plaats het vlak onder het grill element.
en gaar dit ongeveer 10 minuten.
-snij de ui in vieren.
-stop de ingredienten in de slowcooker en leg het vlees hier bovenop.
-Gaar alles samen 10 uur in de slowcooker op de lage stand.
-Schep het vlees uit de slowcooker met een schuimspaan en houd de ui apart.
-trek het vlees met een vork uit elkaar tot losse draadjes.

Zo maak je de Coleslaw

– snijd de kool in zo’n dun mogelijke reepjes en laat dit 10 minuten in heet water (niet   koken) wellen, en giet daarna af met een zeef.
– snijd de wortel in brunoise (kleine blokjes)
– snipper de ui in brunoise (kleine blokjes)
– snipper de appel in brunoise (kleine blokjes)pulled prok (3)
– meng alles in een bekken en de rest van de ingredienten hier doorheen.
– laat dit alles nog minimaal een uurtje marineren.

Het serveren van het broodje
– snijd de pistolet van bovenaf in
– verwarm het vlees nog even kort in een koekenpan of in de magnetron
– serveer met de coleslaw bovenop het broodje

BloglovintwitterfacebookInstagramBlijf altijd op de hoogte van Kwalinair via social media!!

 

Maak ook kans op een Dinerbon met onze onderstaande WIN aktie!!!LikeAktieFacebook-website

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s