REVIEUW: ChocOase, Haarlem – High Tea [7,0]

Vandaag was het van dat waardeloze weer waar je geen kant mee op kunt.  

Dus besloten we om maar weer eens op de vakantieveilingen te gaan zoeken naar vermaak.

Doordat we een waardebon voor een High Tea tegen kwamen die inwisselbaar was bij 33 restaurants, besloten we te bieden en 4 veilingen verder waren we de hoogste bieder met € 18,- wat natuurlijk een koopje is voor een High Tea met z’n tweeën.

 Gereserveerd via de site en om 14.30 ging het gebeuren.

Chocoase in en deel van de oude Droste fabriek, aan de rand van Haarlem op het industrie gebied met o.a. de Ikea en vele kantoorpanden, met een perfecte ligging aan de rivier het Spaarne.  

Wij bereikten het restaurant via het industriegebied wat misschien iets minder uitnodigend is dan via de aangrenzende woonwijk maar ideaal voor parkeren, plus je zit direct in de sfeer van de oude Droste fabriek en de panden die daarvan opnieuw benut zijn.

Het Restaurant oogt vlot en modern en lekker open door de grote ramen naar het water toe, leuk is ook de open keuken die midden in het restaurant ligt.

Het welkom was helaas niet al te warm, doordat de kok ons zag binnen komen maar het liefste had weg gekeken dan welkom geheten, al snel kwam er een vriendelijke ober die ons wees naar de tafel bij het raam, nadat we hadden aangegeven via de vakantieveiling te hebben gereserveerd.

Inderdaad een leuk plekje in het restaurant, met een top uitzicht over de voorbij varende bootjes en de omgeving.

Jammer was dat de ramen eruit zagen alsof de glazenwasser al een jaar niet is geweest en veel tafels en stoelen om ons heen er toch een beetje smoezelig uitzagen, daar zou best is een doekje overheen mogen, toen de tafel ook nog een beetje kleverig bleek aan te voelen ga je je toch afvragen of dat het type hout is of viezigheid. (maar wie weet zijn we net na de enorme drukte gekomen en moest dat nog gebeuren 😉 

Maar goed dat mocht de pret niet drukken, al snel kwam de ober met de Thee aanlopen en kort daarna met een goed gevulde etagère vol lekkernijen:

– Sandwiches: Gezond / tonijn / huis gerookte zalm,  die allen erg goed op smaak waren voor een sandwich

– Chocolade Brownies / Scones / Chocolade Muffins / Krentenbrood

– Clotted cream en Jam

Eerlijk is eerlijk met zo’n vakantieveiling is het toch altijd maar afwachten wat je mag verwachten voor die prijs maar over de kwaliteit van het eten valt niks te klagen, alles was goed van smaak en vers. 

Nu zijn wij zeker met de lunch geen rustige tafellaars, dus nadat mijn vrouw 3 soorten thee had geprobeerd en ik alles heb opgegeten wat haar teveel was, besloten we om te betalen en te gaan.

Eind oordeel:  een 7: Leuk om een keer te doen, eten was prima voor wat je er van verwacht, locatie is erg mooi.                  

Wie weet dat we het nog eens op de proef stellen voor een diner? maar dat lokt ons eerlijk gezegd niet direct…

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s