Review: Amstelveen Culinair

Amstelveen Culinair

12 t/m 14 september 2014
vond dit culinaire evenement in Amstelveen plaats en dus besloten wij de Zondag even gezellig in te delen met vrienden uit Amstelveen.
Nadat op de site eigenlijk totaal onduidelijk was waar het plaats vond (erg slecht voor zo’n evenement)
hebben we dat natuurlijk via onze vrienden weten te achterhalen.
Niet slim dat dit zo onduidelijk is tenzij ze het graag bij de mensen uit de eigen woonplaats willen houden
want de locatie was eerlijk gezegd dan weer top.
Op het stadsplein stonden alle gezellige kraampjes verdeeld, waaronder een ruime parkeergelegenheid
gevestigd is, die ook nog eens betaalbaar is.

Maar goed, op naar de gezelligheid.
Onze vrienden hadden al gezellig een tafel bemachtigd bij het ‘T Deurtje en dus sloten we gezellig aan.
Omdat we wel wat lustten hebben we meteen 3-gangen besteld, wat erg leuk gedaan was trouwens, door voor
1 consumptiemunt extra bovenop de eerste 2 gerechten, het menu compleet te serveren.

We waren al lichtelijk bekend met het ‘T Deurtje en hun spannende gerechten via onze vrienden,
en ook dit weer wisten zij ons compleet te verrassen met de leuke en uitdagende gerechten.
Culinair gezien merk je echt dat je hier met een zeer ervaren chef te maken hebt die ook nog eens weet
wat portionering inhoud.

we begonnen met een
Canneloni gerold van een loempia vel gevuld met rivierkreeft ,
een super gave en aparte combi van watermeloen met feta
en heerlijk samen te eten met de kreeftenmayo die erg goed op smaak was.

het tempo zat er lekker in en dus gingen we verder met de
gemarineerde entrecote geserveerd met toast, zwarte knoflookmayo, kappertjes en amsterdams uitje
wat een lekkere combinatie was van de vele smaken.

en dan werd daarna geserveerd:
frambozen panna cotta met witte chocolade farce (of stevige mousse) met  daarbij limoen en vanilleijs
was de bedoeling maar dat was op ons bordje frambozen sorbet ijs

Ook bij de buren zag het er interresant uit dat liep ik even naar restaurant

Aan de Poel

Wat voor sommige misschien wel bekend is door de 2 sterren en verschillende onderscheidingen voor o.a. het mooiste terras van Nederland, top 100 vermelding in de lekker en Gault Millau.

Ook hun lieten met een mooie rustige combinatie zien wat ze in huis hebben met:
Een crostini van Boeren bruin brood met een heel zacht lamsstoofpotje in combinatie met een gepofte knoflookmayo.

Al snel gingen er verhalen rond dat restaurant Lute met een overheerlijke chocoladetaart op het evenement stond
dus besloten we om daar maar eens een kijkje te nemen.
We kwamen eigenlijk te laat want bij Lute was al grotendeels weggestreept van de menukaartjes wat ze daarvoor
geserveerd hadden.
Maar we moesten roeien met de riemen die we hadden en namen de Runderbavette met een zomer bearnaise
waarbij een aardappel salade geserveerd had moeten worden maar die was helaas op.
Ik moet zeggen dat het vlees met de bearnaise het ruimschoots heeft goed gemaakt, want wat een top
combinatie.

Uiteindelijk kregen we van iemand nog een stukje Chocolade taart omdat ze zagen dat we die hadden misgelopen en wauw,
alles wat iedereen riep was waar.
De smaak was echt top en ook de stevigheid was precies zoals het hoort.
De visie van Lute is volgens hun website de “gasten laten genieten” en dat hebben we gemerkt.

Uit nieuwsgierigheid ben ik nog even gelopen naar
Restaurant Amstelfort
die zichzelf omschrijven als een klassiek restaurant met moderne twist.
En dat maakten ze dan ook waar met het heerlijke stukje Limburgse Livar Varkens vlees
wat allereerst langzaam gegaard was en afgemaakt op de big green egg. (erg lekker)
Geserveerd met hete bliksem waarvan ik moet zeggen dat ik de smaak van de vruchten er eigenlijk een beetje in vond
ontbreken, ik was er ook niet helemaal van onder de indruk al was het wel goed op smaak.
Ook vond ik het te overheersend in directe combinatie met het vlees.
Dus heb ik het uiteindelijk los van elkaar opgegeten en was het wel lekker.

Nog even afgesloten met een heerlijk kopje koffie van
Casa Barista
Geweldige koffie geserveerd vanuit een ouderwetse gesloten brommerkar
met nog eens een zeer vriendelijke vrouw die het allemaal klaar maakt.

Ik moet zeggen van het evenement dat alles mogelijk is voor schappelijke prijzen.
Wil je geen hond in de pot vinden ga dan op Vrijdag of Zaterdag, want op Zondag zijn toch bij vele
stands al ingredienten of volledige gerechten op.

Voor die het misschien belangrijk vinden:
Amstelveen Culinair zette zich ook nog eens in voor goede doelen: Metakids en Street Child Nederland

Al met al een erg leuk culinair evenement, waar ik zeker verwacht nog eens heen te gaan.
Ook is overduidelijk dat onder de rook van Amsterdam een aantal hele goede restaurants dichtbij elkaar
gevestigd zitten, die ik snel eens moet gaan bezoeken.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s