Review: Dessertbar, Haarlem [7,5]

Foto= eigendom Dessertbar

Zoals al eerder aangegeven, zouden we alsnog naar Haarlem gaan voor de “Dessert Bar”.
(lees: Specktakel) Omdat wij vorige keer voor een gesloten deur stonden.
We hadden de dag ervoor een enorm feest thuis en na het schoonmaken, opruimen en langzaam aan ontnuchteren besloten we maar even pizza’s af te halen.

En na die pizza hadden we natuurlijk een enorme trek in een dessert, dus besloten we ons
oude plan op te pakken en naar Haarlem te rijden voor een Toetje 🙂 haha.

We wisten het al snel terug te vinden (leve Google Maps) en dit keer waren ze gelukkig wel open naar ons weten.
voor de Zondag waren we vrij laat en dus kwamen we rond 21.00 uur binnen en waren er verder geen gasten meer.
Maar dat maakte verder niet uit, de gastvrouw was erg vriendelijk en de sfeer binnen was prima.
De indeling is ook echt bepalend voor die sfeer, het zit in een mooi oud pand en het meubilair doet
je een beetje denken aan zo’n Amerikaanse jaren 50 bar alleen dan toch net even hipper en de serveersters hebben
geen rolschaatsen aan.
Ook de lange bar nodigd echt uit om aan te gaan zitten.

Jammer was de de Tarte Tatin en de Jack Daniels Tartufo’s al op waren, want die klonken erg interessant
maarja eigen schuld, hadden we maar wat eerder moeten zijn.

Ik wist al snel wat ik dan wel wilde, ik ben namelijk gek op chocola en een Moelleux met rood fruit
voldoet dan ook zeker aan deze eis.
Ook vroeg ik om een lekker begeleidend wijntje en dus adviseerde de gastvrouw een PX (heerlijke zoete sherry)
waar ik altijd groot fan van ben en ook geweldig combineerd met chocola, dus ik hoefde niet lang na te denken.
De Moelleux was perfect, bestekje erin en de chocolade liep je tegemoet.
Ik had er wel een bolletje ijs bij gevraagd (niet standaard) en dat is in dit geval vanille geworden.
De smaak was top, je merkt dat inderdaad alles ambachtelijk bereid wordt.
Ik moet zeggen dat ik de opmaak wat beperkt vondt, maar als een dessert zo goed bereid is mag je niet zeuren,

Een vriendin van ons had de Pannacota van witte chocolade, die trouwens ook prima van smaak was (ik mocht
gelukkig een stukje proeven).

Absoluut een leuke ervaring en een aanrader als je: nog of zomaar trek hebt in een dessert.
Ook schijn je er erg lekker te kunnen lunchen, dus dat gaan we nog weleens proberen.
De opmaak mag van mij iets spannender, maar ik hoop zeker nog een keer terug te komen voor die spannende desserts
die al op waren.
Prijs technisch is het trouwens ook nog eens aantrekkelijk, dus probeer het eens uit.

Dessertbar
Warmoesstraat 4
2011 HP – Haarlem

023 52 44 740

http://www.dessertbar.nl
info@dessertbar.nl
Kwalinair cijfer: 7,5
Het cijfer is altijd gebaseerd op een mix van: de verwachting / het type bedrijf / de prijs / de kwaliteit ,
(simpelweg uitgelegd, een snackbar en een sterrenzaak kunnen even hoog scoren omdat de verwachting anders ligt)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s