review: Foodhallen, Amsterdam [8,5]

Foodhallen, Amsterdam [8,5]

foodhallen binnen (foto eigendom Foodhallen)
Geinspireerd vanuit steden als Kopenhagen, Madrid en London is een concept gecreëerd, wat je doet
denken aan een vers markt maar in plaats van losse groenten en vlees vindt je hier verschillende
restaurateurs die hun heerlijke specialiteiten aanbieden.

Ik heb me mening in dit geval ook uit meerdere ervaringen moeten putten omdat er teveel lekkers wordt
aangeboden en ik toch wel erg veel wilde proberen.
Je vind hier ongeveer 20 restaurateurs die heel in verschillende stijlen en/of type keukens koken.

Probeer bijvoorbeeld een die heerlijke Iberico ham specialiteiten van het Spaanse Jabugo.
Vraag om uitleg van de producten en je ziet de passie er vanaf spatten.

Haal een Temaki of heerlijke yakitori spiesjes vanaf het houtskool grilletje bij Meneer Temaki.
Voor de mensen die dit begrip misschien nog niet kennen, een Temaki is een puntvormige sushi rol.
Hier wordt iets gemaakt met liefde dat proef, voel je en zie je meteen aan de mensen die in het keukentje staan.
Je zou denken dat dit wordt beheerd door Aziatische mensen maar het blijken gewoon Nederlanders te zijn die
het Sushi rollen stiekem nog beter beheersen dan vele andere Sushi tentjes waar je van alles van zou verwachten.
inmiddels ben ik echt fan geworden van Meneer Temaki, je ziet ze bijvoorbeeld ook terug bij de Rollende Keukens en the Taste
en ik kan niet voorbij lopen zonder een “puntje” te scoren.

Haal heerlijk tussendoor een bijpassend wijntje aan de wijnbar of ieder ander gewenst drankje aan de centrale bar.

Caulils kaas serveert echt alles wat met dit top product te maken heeft.
Het kaasplateau is zeker geen lullige portie en wordt leuk gepresenteerd.
maar ook de tosti’s en kaasfondue zijn heerlijk.
Indiaans eten kun je bij Shirkhan, waarbij alles draait om de “tandoor”
een tandoor is een super snelle en hete steenoven wat lijkt op een aardewerk pot met als belangrijkste verschil dat de opening bovenin zit en niet
aan de zijkant, en de kolen op de bodem liggen. tegenwoordig zijn er ook metalen alternatieven te verkrijgen.
Zelf heb ik de wrap van een soort Naan-brood met lamsvlees gegeten, die was heerlijk.

Ben je gek op gegrild, gerookt of gebraden varkensvlees van de hoogste kwaliteit loop dan even naar Rough Kitchen.
Vooral de Pulled Pork Sandwich is ontzettend lekker maar het plateau met verschillende specialiteiten (sorry ben de naam kwijt)
is een aanrader voor de echte foodies.

Yogen Fruz heb ik steeds gebruikt als afsluiter, zoals ze het zelf noemen een “guilty pleasure” is het zeker weten.
Frozen yoghurt in verschillende smaken waar je zelf je uitdagende toppings op mag uitzoeken.

Misschien voor sommige wel bekend is The Butcher met hun verschillende spannende maar vooral geweldige burgers.
ook zijn de Franse Steaksandwiches niet om over te slaan van L’ Entrecote mobile.
Gek op bitterballen, dan moet je naar de ballenbar.
Maar er is uiteraard nog veel meer, en ook voor mij nog zat om te proberen.

Ga het zelf een proberen en ondervindt wat jou lekker lijkt.
Een afrader is om op maandag te gaan als ze net open zijn, vele stands hebben hun Mise en Place dan nog niet klaar
staan waardoor iedereen een beetje gestrest overkomt en vele je teleurstellen met het aanbod op dat moment.
In z’n totaliteit een echte aanrader om met vrienden of familie heen te gaan maar ook heerlijk met z’n tweeën.
Wanneer je gewoon een zin hebt in van alles en niet perse wilt eten wat de ander eet.
Grote kans dat je me tegen komt want hier ga ik denk ik nog vaak terug.

[Edit: 18 November, 2015]

Hier moet je af en toe weer eens binnen wandelen om wat andere tentjes uit te proberen.
Met mijn vrienden groep is het zeker handig omdat er altijd weer lastige eters tussen zitten.
Uiteraard wandelde ik aller eerst weer even langs Meneer Temaki (want wie mij al een tijdje volgt weet waarschijnlijk inmiddels wel dat ik fan ben)voor zo’n heerlijke punt met zalm.

Daar vlakbij vond ik Günther’s Flammkuchen
Günther was vandaag niet aanwezig 😉 maar de twee gezellige gasten die de boel in de gaten hielden bakten een prima Flammkuchen met een mooie knapperige bodem en daar boven op lekker traditioneel met ui, crème fraiche en spek.
Erg lekker trouwens!

Bij Viet view haalde ik zo’n lekkere Springroll
genaamd: Sapa pork, met de heerlijke smaken van koriander en munt.

Even uitgebuikt en weer verder belandde ik bij Maza.
Ze staan bekend om de lekkerste mediterraanse gerechten en dus besloot ik de Mezze plate te nemen, bij de vraag hoeveel bestek ik nodig had, dacht ik nog hoezo?
Tjeetje dit was niet mis, zo’n hoeveelheid en wat een heerlijke variatie.

Ook al zat ik propvol toch moest ik nog even afsluiten met een Frozen yoghurt.
Die me ook nu weer prima smaakte trouwens.

 

Foodhallen website
FOODHALLEN AMSTERDAM
Bellamyplein 51
Amsterdam
info@foodhallen.nl

Openingstijden:
Zondag t/m donderdag zijn de Foodhallen open van 11:00 tot 23:30 uur.
Vrijdag en zaterdag zijn de Foodhallen open van 11:00 tot 01:00 uur.

prima bereikbaar met OV maar ook de eigen parkeergarage is goed te doen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s