Rollende keukens heeft een geduchte tegenstander gekregen!
of misschien een goede compagnon?!
Dit jaar was de eerste editie van Amsterdam Kookt, van 30 Juli t/m 2 Augustus dus daar moesten we bij zijn.
Weinig evenementen zijn zo prima te bereiken met het openbaar vervoer als Amsterdam kookt.
Dit keer gingen we met de trein naar centraal en stapten we over op de pont naar de NDSM werf.
Na een mooi tochtje over het water stonden we dan ook direct bij de entree.
Snel muntjes gehaald bij de kassa, je kon gewoon pinnen: lekker makkelijk en geen gedoe met geld de hele avond.
(Je bent misschien iets duurder uit maar het brengt een hoop gemak)
We waren allebei al aardig hongerig omdat we hadden besloten hier te dineren zochten we al snel naar een truck om een bodem te kunnen leggen.
Dit werd Pasta joe.
We besloten de pasta Bolognese op de proef te stellen, die was trouwens erg lekker en vooral belangrijk: vers!
Een leuke bijkomstigheid is dat je a la minute de pasta buisjes uit een machine ziet rollen die 5 minuten later gekookt en wel in je pasta belanden.
Normaal gesproken zou ik snel doorlopen bij het idee “hotdog” op een Food festival maar dit was er een van Brandt en Levie (DE bekende worstenmakers uit Amsterdam) en was getiteld de “naakt hond”
Je verwacht een goede worst en dat was het!
Iedere keer als je je tanden erin zette voelde je zo’n lekker knappertje en proefde je een goede zachte vulling.
Afgemaakt met de wel bekende sauzen en gebakken uitjes.
Drankjes werden net als op de andere Food festivals geserveerd in Kunststof bekers die je voor de eenmalig aanschaf van
een half muntje (€ 1,25) meteen mocht houden en iedere keer wordt ververst bij een nieuw drankje.
Het terrein was lekker ruim opgezet dus besloten we een stukje verder te wandelen.
Daar belandden we bij de stand van
“Hot mama hot” en kozen we voor de de “Rice paper spring roll” en “Steamed Bun” met slow cooked beef.
Allebei erg lekker. ..de springroll was lekker zomers gevuld met kip en Thaise basilicum. .
En het broodje moet je eigenlijk als een bapoa broodje zien maar dan een keer wel lekker gevuld, met daarin stoof vlees en augurk afgemaakt met gebakken uitjes.
Aan de overkant stond de Vietnamees met verschillende specialiteiten dus besloten we voor de kleine loempia’s te gaan.
Dit was weinig bijzonders, zeg maar gewoon saai.
Meer dan een gefrituurd loempia velletje met daarin 3 sliertjes mihoen en of wortel was het niet.
Zelf de chili saus was niet spannend.
Doorgelopen naar het veld van de verschillende Jupiler stands waar we een bordje “patatas stoofvlees”” scoorden.
Misschien wat aan de zoete kant maar zeker wel lekker.
Jammer was alleen dat het bestek op was en dat daar eerst een beetje simpel mee om werd gegaan, door gewoon niks te zeggen tot ik het vroeg.
Uiteindelijk hebben we het op weten te eten met de patat vorkjes.


Snel haalde ik nog even een super lekker speciaal biertje genaamd “Scheepsrecht Tripel” bij de Jupiler speciaal bier stand en nam deze mee op de weg terug.
Daarna belandde we bij een Franse Crêpe bakker op de terugweg over het terrein.
De Crêpe werd gewoon ouderwets lekker geserveerd met stroop en was een succes.
En omdat we toch op de zoete tour waren besloten we meteen nog maar een portie Spaanse Churros te nemen aan de overkant.
(voor wie dit nog niet kent: gefrituurde deegslierten met kaneel of poedersuiker)
Tsja toen moest ons schuldgevoel (yeah right…) afgekocht worden met wat vitamientjes dus haalden we een
Energy Smoothie met aardbei en appel.
Op het einde vlakbij de uitgang hebben we afgesloten zoals het hoort, dus met een echt dessert!
twee verschillende kaasproeverijtjes, Frans en Hollands en daarbij kunnen genieten van de laatste avond zon.
Amsterdam Kookt vond voor de eerste keer plaats en wat was het meteen goed en professioneel aangepakt, klasse!
Alles goed geregeld, een lekkere ruime opzet, makkelijk bereikbaar en genoeg variatie.
Voor mij nu al een nieuwe favoriet!
De datum van Volgend jaar is alweer bekend, dus zet in je agenda: 4 t/m 7 augustus 2016.
Maar ik zal jullie tegen die tijd zeker nog even herinneren!
Blijf altijd op de hoogte van Kwalinair via Bloglovin
Erg leuk stukje, maar de vraag rees bij mij zijn jullie niet uit elkaar geknapt van al dat eten?
LikeLike
Haha…We hebben het overleefd.
Maarja dat blijft natuurlijk het risico van het vak 😉
LikeLike