Review: van der Valk, Nieuwerkerk a/d Ijssel [7,0] Diner

Ik kom niet zo snel bij van der Valk omdat ik het leuk vindt steeds ergens anders binnen te wandelen.
wat iets minder bekend en groot is dan deze beroemde Toekan keten, die naam hebben gemaakt met de kers op de appelmoes, alhoewel ik moet zeggen dat je hier tegenwoordig echt wel meer kunt verwachten!
Maar nu hadden we een familie reünie en dus was het handig vanwege het afspreken en vaak is hier ook ruimte zat voor zo’n grote groep.
We belandden dus bij Hotel Restaurant van de Valk Nieuwerkerk aan de Ijssel.

afbeelding is eigendom van: valkenhorst.nl

de Coquilles waren perfect gegaard!

Na een gezellige borrel gingen we aan tafel en besloot ik te kiezen voor de
Coquilles, die echt perfect gegaard waren (klein beetje rauw van binnen..zoals het hoort) in combinatie met een risotto die voor Nederlanders vaak wel in de smaak zal vallen maar eigenlijk ietsje te droog was…vandaar dat ze hier quenelles van hebben kunnen maken maar een Risotto hoort toch echt een beetje nattig te zijn.
vdvalk (2)

De Beurre Blanc die hierbij geserveerd werd was goed van smaak maar was niet echt strak op het bord gepresenteerd (zonde) en de zogenaamde zeegroentes was in dit geval gewoon zeekraal, die hier trouwens prima mee samen ging.

Prima Lams zwezerik

Als hoofdgerecht koos ik voor de Lams zwezerik, deze was netjes schoon gemaakt en prima qua garing en smaak.
Samen met de quinoa was dit een lekker geheel en leuk gecombineerd met de kikkererwten en het zoete van de moerbeien.
De tijm jus (die er gelukkig netjes naast werd geserveerd) was eigenlijk even te overheersend op het gerecht maar wel erg goed op zichzelf staand.

vdvalk (5)

De dessert keuze was nog lastig uitdagend.

Ik moet zeggen: de keuze uit de desserts was nog best pittig, want er stonden een aantal uitdagende gerechten in de kaart.
Wat ik al heel lang niet gegeten had maar wel altijd een succes nummer is ondanks zijn simpelheid is een Aardbeien-Romanoff.
En de Romanoff saus was erg goed bereid, mooi lobbig en goed van smaak en afgemaakt met zwarte peper.
Dit in combinatie met mooie en vooral smaakvolle aardbeien en vanille ijs was een prima dessert.vdvalk (6)

De bediening was trouwens erg vriendelijk en ook de huiswijnen (sorry ik heb geen kans gehad me erin te verdiepen) waren goed als aperitief maar gingen ook prima samen met de gerechten .

Volg Kwalinair via jouw favoriete Social Media,  klik op de button(s) en like de pagina!
Bloglovintwitterfacebook

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s