Dit zijn van die gerechten waarvan je al trek krijgt die door de kruidige geuren,
voordat je ook maar het eerste hapje kunt nemen.
Lekker in de zomer maar ook heerlijk om in de winter weer even te mogen vlammen met je barbecue.
–Snij 4 kipfilet in grove stukken
– marineer deze in:
1 tl gemalen komijn
1 Tl gemalen kruidnagel
2 tl paprika poeder
2 el garam massala (of Ras el hanout)
Stukje gember (2 cm) geschild en geraspt
1 teen knoflook gehakt
het Citroen rasp van 1 citroen
250 gr (griekse) yoghurt
(Laat dit minimaal 3 uur marineren)
– fruit daarna in een pan voor 20 minuten:
2 ui gesnipperd
4 tenen knoflook (hakken)
1 groene paprika
2 chili peper (hakken – wie niet van spicy houdt, raad ik aan om de zaadjes er tussen uit te halen)
– in de tussentijd kun je
van een bos Koriander de stelen fijnhakken en dat na de 20 minuten toevoegen
samen met:
75 gr gemalen amandelen (1 zakje), hak hier nog even goed het mes doorheen hakken.
1 el korianderzaad
2 el kurkuma
– laat dit alles nog voor 5 minuten mee bakken.
– Voeg daarna toe:
2 blikken tomaten stukjes
3 dl Water
Zout
Blik kokosmelk
en laat dit alles lekker oplaag vuur door garen op het fornuis tot een mooie rode saus..
– steek de barbecue alvast aan
– verdeel de kip samen met de overgebleven kale citroen in partjes
op spiesen
– bak de kip op de barbecue en laat deze lekker donker bakken (niet laten
verbranden)
– laat na het bakken op de barbecue het vlees nog een kwartiertje mee garen in de saus
Dit is erg lekker in combinatie met rijst en/of Naan brood.
Eetse!