Een snelle kip zoetzuur met mango en cashewnoten uit de wok

Af en toe moet de wok pit ook weer eens kunnen branden: lekker snel, niet te ingewikkeld en zoetzure gerechten vind ik gewoonweg heerlijk.
Vaak gaan dit soort gerechten bij ons thuis uit de losse pols maar voor jullie heb ik mijn notitieblok erbij gehouden.

wat heb je nodig voor dit wok gerecht
2 mangos
150 gram sugar snaps
hand vol cashewnoten (gezouten)
3 stengels bosui
1 paprika
2 kipfilet
1 winter wortel / bospeen
rijstwok zoetzuur mango (2).JPG
4 el witte wijn azijn
3 el oestersaus
2 el chilisaus
wokolie
wokpan

Zo maak je het recept:

– snij de kipfilet in plakjes over de breedte van ongeveer 5 mm dik.
– breng ondertussen 2 pannen water aan de kook, kook in 1 pan de sugar snaps
beet gaar en in de andere de rijst, zodra het water kookt voor 8 minuten, giet
de rijst daarna af en laat dit naast het fornuis ongeveer 10 minuten na-stomen
met de deksel op de pan.
– snij van de mangos de schil af (zelf doe ik altijd een klein plakje van de
onderkant af waar je de mango op neer zet en snij je de schil zo in stroken
weg)
– snijd het vruchtvlees van de mangos langs de pit weg en daarna in blokjes van
ongeveer 1 x 1 cm en zet dit weg in een bakje of bekken.
– snij de paprika in dunne reepjes en voeg toe aan het bakje met de mango.
– rasp de wortel flinterdun of gebruik hiervoor de mandoline en voeg toe aan het
bakje met de mango.
– snij de bosui in flinterdunne ringen en zet het apart van de rest in een
bakje.
– laat de wok eerst goed heet worden en giet hierin de wokolie.
– bak de kipfilet in de wok, zodra de kip aan 2 kanten gekleurd is mogen de
sugars naps erbij en bak even mee.
(pas op door het achter gebleven vocht van het koken kan de olie flink gaan
spetteren)
– voeg hierna het bakje met mango en groentes ook toe aan de wok en laat dit
meebakken.
– giet de azijn en de sauzen over de groentes heen

Het serveren van:
– serveer de rijst op een bord en hierbij of er bovenop de gewokte maaltijd.
– strooi hier wat (gebroken) cashewnoten overheen en bestrooi het geheel met de bosui

Eetse!
BloglovintwitterfacebookInstagramBlijf altijd op de hoogte van Kwalinair via social media!!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s