Recept: Las-Pasta

las-pasta 

Normaal gesproken gaan de boodschappen bij ons erg gestructureerd, we schrijven alles direct op een centrale lijst en houden van ieder houdbaar product een extra product op voorraad.
Dit is ontstaan door onze voorgaande horeca ervaring en natuurlijk het gevoel dat we niet zo graag mis grijpen.
Maar in de beste systemen komen foutjes voor en zo ontdekte ik dit leuke en vooral makkelijke recept.

“We zouden Lasagne gaan eten maar op het laatste moment bleken er geen lasagne bladen in huis te zijn”

We zouden namelijk Lasagne gaan eten maar op het laatste moment bleken er geen lasagne bladen in huis te zijn.
Wat moet je dan?! Als de sauzen al klaar staan……
We hebben standaard allerlei potten met verschillende pasta ’s in de keuken staan dus leek het mij een goed idee hier iets mee te doen.
En wat hebben we genoten, nu jullie nog:

wat heb je nodig voor de Bechamelsaus
50 gram boter
60 gram bloem
6 dl melk (koud)

Wat heb je nodig voor de rode saus
+/- 400 gram gehakt
1 ui
2 tenen knoflook
zout
peper
1 el oregano
1 el tijm
140 gr tomatenpuree
1 blik gepelde tomaten

verder heb je nog nodig:
250 gr Fusilli pasta(tricolore)
150 gr geraspte kaas
bakblik

Zo maak je de Bechamelsaus:las pasta (1)
– laat de boter smelten
– voeg de bloem toe aan de smeltende boter, en laat de deegbal (Roux) die je krijgt garen tot ongeveer 95 graden C.
LET OP! dit mag niet verkleuren of verbranden dus hou dit in beweging.
– voeg de melk (koud) in beetjes aan de deegbal toe en roer dit tussendoor helemaal glad met een garde.

Zo maak je de rode saus:
– snipper de ui in fijne blokjes
– pel de knoflook en hak deze fijn.
– Zet een koekenpan op het vuur met daarin olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook aan.
– voeg het gehakt toe aan de pan met ui en knoflook en bak dit mee.
– doe de tomatenpuree hierbij in de pan en bak dit even mee om het te ontzuren.
– voeg het blik met gepelde tomaten hieraan toe inclusief het vocht.
– laat dit alles even koken in zijn geheel.

Het compleet bereiden en serveren van dit gerecht:
-pak het bakblik in met een strook vetvrij papier op de bodem
– kook de pasta buisjes op het laatste mee in de rode saus voor 4 minuten.
– schep de helft van de pan gekookte pasta buisjes met rode saus in het bakblik.
– schep hier overheen de Bechamelsaus.
– schep daarna de andere helft van de pasta met rode saus hier weer bovenop.
– bestrooi het geheel met de geraspte kaas.(Misschien dat je niet alles nodig hebt)
– bak het geheel af op 175 graden C in 20 minuten.

Mangiare! Buon Appetito
Ik hoop dat jullie stiekem ook zo zullen genieten van deze Las-pasta (tsja…zo noemen wij het nu).

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s