Recept: Goulash (slowcooked)

Goulash

Goulash is een traditioneel Hongaarse gerecht, de soep wordt dan urenlang in een giet ijzeren ketel gekookt boven een open vuur.
Maar inmiddels is dit gerecht in heel wat landen ingeburgerd, zo ook bij ons.

Misschien niet één van de spannendste recepten, maar het belangrijkste is: 
dat je hierbij geen pakjes met halffabricaten nodig hebt maar dat je straks aan een heerlijke verse winterse maaltijd zit.
Officieel is het een vleessoep die flink is ingekookt maar wij kennen het vooral als een heerlijke saus die zowel goed samen gaat met gekookte aardappels als bij rijst.
En in dit geval kan het ook urenlang gekookt worden in een “ketel” maar kun je gewoon lekker van huis gaan.
Dit recept is namelijk samengesteld voor de slowcooker

Wat heb je nodig voor de Goulash
2 stuks ui
1 blikje tomatenpuree (70gr)
400 gram runder-riblappen
1,5 el paprikapoeder (pittig)
2 tl komijn
1 teen knoflook
3 paprika kleuren
4 laurier
2 dl Runderbouillon
Zout & Peper

verder heb je nodig:
Rijst of Aardappels (licht kruimig)

Zo maak je de Goulash:
-Snipper de uien fijn en stop in de slowcooker.
-Leg hier de tomatenpuree boven op.
-Hak de teen knoflook fijn en leg bij de uien en tomatenpuree.
-Snij de runder-riblappen in grove blokjes en stop in de slowcooker.
-Maak de paprika’s schoon (klik hier voor de video: uit Tips & Trucs, hoe je dit gemakkelijk kunt doen)
en snij deze in grove vierkantjes van ongeveer 2 bij 2 cm.
-Voeg de kruiden en de bouillon aan het geheel toe.
-Zet de slowcooker aan voor 6 uur op de lage stand of 3 uur op de hoge stand.Goulash

Het serveren van de Goulash:
-Kook rijst of aardappels
-Haal de laurierbladeren uit de saus.
-proef de saus nogmaals en breng eventueel nog extra op smaak met zout en peper.
-Serveer de saus over de rijst of aardappels.

Jó étvágyat kívánunk (Oftewel eet smakelijk….. in mijn beste Hongaars)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s