Review: Food Soul Festival, Amsterdam

Het eerste Foodfestival van dit jaar vond plaats in de Kromhouthal te Amsterdam.
Dus gezellig knus en lekker warm binnen.
En dat ook nog eens in combinatie met gezellige soul muziek.
Onze pasgeboren dochter kreeg hier meteen haar “culinaire doop” en dus was dit tegelijkertijd voor ons een mooie “try out.”
Wat we trouwens ook weer zat hebben “out getryed” is een variatie aan Foodtrucks waar we nog niet eerder wat van hebben weten te scoren en een locatie waar we nog niet eerder waren geweest.DSCN2166

Parkeren was hier trouwens gratis, plus er waren genoeg plekjes te vinden dus dan zit de moed er al direct goed in.
We belandden in een erg gezellige locatie moet ik zeggen met vooral ook voldoende zitgelegenheid door overal zitjes te creëren met van die knusse Franse tafeltjes.
De wandel paden waren perfect trouwens, zelfs met een kinderwagen…oké een beetje duwen hoort er dan nou eenmaal bij.
Gezellig van dit evenement is verder dat het hier ook draait om de Soul muziek en dat maakte ook absoluut het sfeertje af.

Na het doorstaan van een pittige rij met als doel het scoren van een flink aantal munten zijn we begonnen met een Pizza Salami van Wood Pizza.
De pizza’s werden voor onze neus klaar gemaakt met een prima saus,
Buffel mozzarella en afgemaakt na het bakken met een erg goede salami en een bergje rucola.

Toen scoorden we een lekkere Rioja bij de promotie stand van Bacchus Wijnfestival. (Wat dit jaar weer in Juni plaats vind in Amsterdamm, (zie de Kwalender)
Haalden we een combinatie van taco’s bij Let’s Salsa.DSCN2152 - kopie
De één was uitgevoerd met heel zacht vlees en de ander was vegetarisch met beiden een vulling van een heleboel verse groentes en kruiden.
Ook erg lekker zijn de sausjes die hierop werden geserveerd, goed op smaak en lekker vol pit!

Bij Bennie Blij waanden wij ons echt even op een terrasje in een Franse badplaats met hun geweldige bouillabaisse.
DSCN2158Het is eerlijk waar een tijd geleden dat ik zo’n goede bouillabaisse heb geproefd!
Overduidelijk was de rijke smaak uit de basis van kreeft, en bij navraag bleek dit ook nog eens gecombineerd te zijn met Langoustines.

Er zaten ook lekker wat mosseltjes in de soep en ik vermoed dat er verder nog zeebaars in zat, wat trouwens ook geen lullige stukjes waren.

Tussendoor haalden we bij de stand van All Class geweldig ogende maar ook super lekkere pincho’s.
We probeerden alle varianten wat inhield: de vis uitvoering met zalm, tonijn, ricotta, knoflook, olijf en sinaasappel.
De kip uitvoering met gegrilde kip, truffel, aubergine en tomaat.
En de uitvoering met Serranoham, Manchego en gegrilde groentes.

Op zoek naar iets spannends….ontdekte ik de caravan van Garbanzo.
Wat een ontzettend leuke mensen die hier stonden met hun “Sabich” iets wat eerlijk gezegd nog nooit eerder ons pad heeft gekruist maar we ook absoluut niet meer uit de weg gaan.
We mogen dit wel een brood noemen in plaats van broodje!
Wat was dit een geweldige een Turkse pide belegd met heerlijke hummus, een salade van tomaat, komkommer, paprika en peterselie en daarbij gefrituurde aubergine, ei, ui, Tahinisaus (kruidig op basis van Sesam als ik het goed heb), zuur, amba (ingelegde mango) en skhug (een Oosterse pittige saus.)

Als afsluiter konden we niet kiezen maar het werd sowieso een dessert van Pop-up restaurant Staets.
dit waren een combinatie van een heerlijke zachte brood pudding met Tonkabonen die ze denk ik geruime tijd geroosterd hebben omdat ze erg mooi wit van kleur waren, in ieder geval waren ze erg lekker en sloot het ook top aan bij het Abrikozen Sorbet ijs.DSCN2169
(stom is dat we hier geen foto’s van hebben gemaakt omdat we even de kleine wat aandacht moesten schenken op dat moment)

De andere combinatie was een Chocolade sorbet ijs met een wafel (zoals van de stroopwafel).
daarbij dan weer een heerlijke romige toef “Dulche de Leche” (een Zuid Amerikaanse karamelpasta) om bijvoorbeeld over die wafel uit te smeren, wat een feestje was dit!!!
de zoethout haalde ik alleen niet heel goed uit het gerecht eerlijk gezegd.

Kortom een erg leuk evenement!
Fijn is dat de entree gratis is en dat je voor € 1,25 een beker koopt bij je eerste drankje die je dan ook nog mee mag / moet nemen naar huis.
Wat misschien een verbeterpunt is, is de afzuiging van de het geheel, een beetje naar eten ruiken is geen probleem maar het zag er helemaal blauw binnen en dat was achteraf nog goed te ruiken ook.
Maar dat heeft de pret en de trek niet mogen drukken!!!
Wie het in Amsterdam gemist heeft, heeft trouwens nog de kans om te gaan genieten op
27 Mei in Noordwijk of 28 Augustus in Zoetermeer.
Een aanrader!
klik hier voor hun facebookpagina

Bekijk onze foto’s van dit evenement op onze Facebookpagina 
BloglovintwitterfacebookInstagramLike en blijf altijd op de hoogte van Kwalinair via social media!!

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s