Review: Gasterij Kruisberg, Heemskerk [8,0]

Gasterij Kruisberg stond al een tijd op ons lijstje om een keer te bezoeken.

Voor sommige bij ons uit de buurt is dit al jaren een bekend adres maar ik denk ook voor een heleboel anderen nog niet.
Wij hadden er dus wel al van gehoord maar nog niet eerder de kans gehad om heen te gaan omdat ze op Maandag gesloten zijn (iedereen verdient een rustdag alleen valt die in kruisberg (1)dit geval helaas samen met die van ons).
Maar eindelijk was het heerlijk weer en hadden wij tijd dus konden de wandelschoenen aan en zagen wij onze kans schoon om richting het bos te gaan.
Want wat dit nou juist al zo leuk maakt is de locatie, de Kruisberg ligt namelijk midden in het duin/ bos gebied tegen de (hoe kan het ook anders) gelijknamige Kruisberg aan,kruisberg (2)
wat dan eigenlijk weer een hoge uitzichtduin is waarop een houten toren staat die vroeger ook wel als brandpost werd gebruikt en nu te beklimmen is voor een nog groter uitzicht.

Maar goed, na de klim dan krijg je natuurlijk trek en dorst en dan loop je lekker naar de Gasterij onderaan de Kruisberg die is gehuisvest in een oude ontginnings-boerderij.

Aanzicht (foto is eigendom van Gasterij Kruisberg)

Bij aankomst stond er al een knisperende vuurkorf op het terras (ook fijn voor de rokers) en raak je dus meteen overladen met zo’n gevoel dat het hier weleens gezellig zou kunnen zijn.
Het terras zelf is denk ik in de zomer ook een erg fijne plek om te vertoeven.
Dan stap je binnen in de “boerderij” en wat is het hier meteen lekker knus:
Een grote haard die in de gehele ruimte zichtbaar is, lange tafels waar meerdere verschillende gezelschappen aan plaats hebben genomen en overal vogelkooien en alles wat bij dat thema aansluit.
Helaas moesten wij nog even wachten op een plekje waar we terecht konden maar ja dat krijg je met een kinderwagen.

Misschien dat niet iedereen dit prettig vindt maar je dient hier zelf je eten en drinken te bestellen bij de bar / balie.
Zelf vindt ik het prima passen bij het type bedrijf en het gaf me hier een beetje het gevoel van een goede skihut (en daar ben ik nou eenmaal gek op).
Wat ik ook moet zeggen is dat ik ontzettend vrolijk en vriendelijk werd geholpen toen ik het bestelde en dan nog even de wens mee kreeg “er lekker van te genieten”.

Ontzettend leuk is dat de menukaart is samengesteld uit een heleboel producten van eigen Farm of producten die daar op aan aansluiten.
Verwacht hier geen culinaire hoogstandjes maar leuke en goede traditionele gerechten.
De keuze maken vanuit de menukaart was dan ook nog een hele opgave.
Toch was de burger van Highlander vlees afkomstig van Hooglanders uit het Noord Hollands duinreservaat hetgeen wat onze aandacht bleef trekken.

Noord-Hollandse Highlander (foto: eigendom Gasterij Kruisberg)

En dus besloten we voor de meest normale uitvoering te kiezen, maar maak je niet druk er is genoeg variatie om er nog iets aan ingrediënten bovenop te kiezen.

In dit geval was ik erg benieuwd naar het vlees en de bereiding van de burger.

Top! de korst van de het broodje was lekker knapperig en het deeg zelf was lekker zacht. kruisberg
De burger werd geserveerd door ook al zo’n vriendelijke dame, met daarop tomaat, komkommer, ijsbergsla en gebakken uien.
Wat deze burger inderdaad echt lekkerder maakt dan andere burgers is vooral het lekkere malse en zachte Highlander vlees wat perfect medium gebakken was.
Stiekem misten we allebei alleen nog een zuurtje op de burger, misschien standaard nog een plakje augurk erbij zou het voor ons net afmaken.
Dit is bedoeld als opbouwende kritiek maar wat ik niet waardig vond aan deze burger was dat de sauzen mayo en ketchup in zakjes op het bord werden geserveerd, Deze lekkere burger verdient beter! misschien een zelfgemaakte saus in een schaaltje of op de burger?

Wat verder erg leuk was, is dat er ook speciaal Hooglander Bier werd geschonken (per fles) van Brouwerij Kinhem uit Noord Holland.
Een heerlijk zwaar blond bier die je zou kunnen vergelijken als een hele zachte IPA.
Dit begeleid de burger en ik denk vele andere momenten prima.

Bij het vertrek liepen we nog een dame van “Kruisberg” tegemoet die ons ook op vrolijke wijze nog even een hele fijne dag toe wenste.
Wat een gastvrijheid hier, dat maak je lang niet overal meer mee.
Ondanks dat je de bestelling zelf moet doen, krijg je hier echt het gevoel te gast te zijn, is het eten erg lekker en is de sfeer nog eens top ook.

Dit is nog heel wat wandelingen waard en we komen snel de andere uitdagende gerechten uit proberen!

Gasterij Kruisberg
Kruisberg 4A, 1969 MR Heemskerk
http://www.gasterijkruisberg.nl/

BloglovintwitterfacebookInstagramBlijf altijd op de hoogte van de leukste en lekkerste adressen via Kwalinair op social media!!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s