(Valentijn) Recept: Coeur d’amour (oftewel hart van de liefde)

Het is al bijna Valentijn en je hebt nog geen dessert? geen paniek! hier is de redder in nood
Coeur d’amour  (oftewel hart van de liefde)

 

Ik heb er maar een Franse naam aan gegeven, dat is tenslotte de taal van de liefde.
Geïnspireerd op een recept wat ik ooit in mijn bezit heb gehad, heb ik dit dessert (of taartje, het is maar hoe je dit bekijkt) bedacht.
Dat heette “Coeur desiree” (hart waar ik naar verlang) en bestond uit een combinatie van witte chocolade en passievrucht.
Helaas ben ik het recept al jaren kwijt en kan ik het ook op geen enkele andere manier vinden.
Nou is passievrucht sowieso niet echt een ingrediënt waar de supermarkt op dit moment mee vol ligt dus bedacht ik iets anders.
Dit is een combinatie van Duits schuim of voor vele bekender als zijnde merengue, witte chocolade mousse en de smaak van rode rozen.

wat heb je nodig voor de chocolade mousse

125 gram witte chocolade
250 ml Slagroom
1 ei
2 tl suiker
1 el suiker

Wat heb je nodig voor de merengue

65 gram eiwit
195 gram suiker

verder heb je nodig:
-rozenjam (vaak tussen de Turkse ingrediënten in de supermarkt te vinden, mocht je dit te spannend vinden is bijvoorbeeld aardbeien ook een prima alternatief)
– iets om mee te garneren (ik gebruikte pure chocolade)
-een scheutje azijn.
-2 spuitzakken met spuitmondje.
-een gasbrander / crème brulee brander
-bakpapier
Ik zou verder aanraden om een foodprocessor en een keukenmachine/mixer te gebruiken.

Zo maak je de chocolademousse:couer de amour (1)
-Zet een pan op het vuur met daarin een laag water en breng dit aan de kook met daar bovenop een bekken die over de pan heen valt, smelt hierin de chocolade (dit noem je au Bain marie) en hou de chocolade zacht tot je het verder gaat gebruiken.
-Laat de pan met water op het vuur staan, die heb je straks weer nodig.
– Klop de slagroom stijf op met de eetlepel suiker (in de foodprocessor)
– Klop de ei met de theelepel suiker boven de pan kokend water met veel beweging op in de bekken van de mixer, klop dit zodra dit stijver begint te worden weer koud met de garde in de mixer.
– Voeg nu een klein beetje slagroom toe aan het schuimige ei, en van het ei een beetje aan de slagroom (dit heet familie maken)
– Meng door het ei mensel de gesmolten chocolade en daarna de slagroom.
– Laat de mousse minimaal 2 uur opstijven in de koeling.

Zo maak je de Merengue :
-Verwarm de oven voor op 110 graden C
-Maak de bekken van de mixer vetvrij met de azijn.
-Klop het ei au Bain marie schuimig met een garde tot een temperatuur van 45 graden C is bereikt.
-Haal van het vuur en stop de bekken onder de machine en zet met de garde op de snelste stand.
– Gaar het nog even door, door met de brander de kom nog flink te verwarmen aan de buitenkant.
-Laat de machine het eiwit helemaal stijf kloppen en tegelijkertijd afkoelen en teken een hart op je bakpapier.
-Spuit met een spuitzak het opgeklopte eiwit in de vorm van de tekening op het bakpapier.
-Bak het geheel direct af op 110 graden C voor 45 minuten.
-en laat nog een half uurtje afkoelen

Het serveren van:
-Snij de merengue in de dikte door de midden zodat je een boven en onderkant krijgt.
-Smeer de boven en onderkant in met de rozen-jam (niet te dik)
-Spuit de chocolademousse met een spuitzak bovenop het onderste deel van het hart en plaats het bovenste deel er bovenop.
-Garneer het hart, door bijvoorbeeld bovenop nog wat chocolademousse te gebruiken en hier iets in te zetten.
-Serveer uit en maak er een hele romantische avond van 😉

Advertentie

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s