Zalm met groene asperges en garnalen-paprika olie
Dit is nou echt zo’n super snel en makkelijk recept waarmee je jezelf of de visite echt eens even culinair kunt verrassen.
En een stukje vis is natuurlijk ook nog eens een gezonde keuze!
Wat heb je nodig voor dit gerecht
1 bos groene asperges
400 gram zalm (het liefste zonder vel)
1 rode paprika
200 ml Extra vergine olijfolie
scheutje olijfolie
100 gram Noorse garnalen
1/2 tl knoflook poeder
1/2 tl Laos gemalen
zout en peper
verder heb je nodig:
Erg lekker om hierbij te serveren zijn gebakken aardappels.
en je hebt een los plastic (diepvries)zakje nodig om het jezelf in dit recept makkelijker te maken.
Zo maak je het recept:
Doe dit deel ongeveer een uurtje voordat je het eten gaat bereiden:
– Als je een wokpit hebt zou ik aanraden deze te gebruiken anders kun je het beste de oven op grill stand zetten:
houd de paprika in de vlammen van de wokpit en laat deze aan de buitenkant geheel mooi zwart worden (verbranden) en stop dit hierna in een (diepvries)zakje en bind deze dicht….laat dit nog even rusten.
Doe dit deel vlak voordat je gaat eten:
– snij van de groene asperges hun voetjes af (ongeveer 2 cm).
– zet water op in een pan waar de asperges in de lengte in kunnen liggen en breng dit aan de kook.
– haal de paprika uit het zakje en schraap nu met een mesje de vellen van de buitenkant van de paprika af, dit zal nu super makkelijk gaan.
gooi de vellen weg en haal de zaadlijsten uit de paprika.
– snij de paprika in Brunoise (blokjes) en stop dit samen met de olijfolie en de kruiden in een klein steelpannetje en laat dit al roerend langzaam aan heet worden.
(Let op! laat olie nooit te heet worden het kan uiteindelijk ontbranden)’
– voeg zodra dit heet is, hier ook de garnalen aan toe en laat het geheel even samen op het vuur staan.
– kook de asperges voor ongeveer 5 minuten beetgaar in het water, met een vork kun je eventueel tussendoor prikken voor de garing.
– verdeel indien nog nodig de zalm in stukken
– zet tegelijkertijd een pan op het vuur met een scheutje olie en laat deze goed heet worden
– bestrooi de zalm met zout en bak dit lang op 1 kant en vlak voor het serveren nog heel kort op de andere kant
Het serveren van:
-ik maak bij dit soort gerechten altijd nog even m’n borden heet in de magnetron
– giet ondertussen de asperges af en laat deze heel kort droog stomen.
– leg de asperges op het bord met daar bovenop de zalm
– serveer hier op en omheen de olie met paprika en garnaaltjes,
– vergeet je bijgerecht (aardappels) niet.
– eet smakelijk