Review: de Vuursche boer, Lage vuursche [6,5]

De Vuursche boer is één van de vele horecabedrijven in het schattige plaatsje Lage vuursche en staat al jaren bekend om hun pannenkoeken.

Dat het al jaren bestaat is dan ook prima terug te zien aan zowel het interieur als het exterieur.
Van buiten het uiterlijk van een mooie boerderij met een rieten dak en van binnen de rood-wit geblokte tafelkleden en gordijnen in combinatie met de ouderwetse kroonluchters die zijn afgewerkt met kleine lampenkapjes, die zijn zeker niet meer van deze tijd maar passen wel degelijk bij het type restaurant en de oud Hollandse ambacht die ze hier uitbaten.

We werden vriendelijk ontvangen en wisten zelf een plekje uit te zoeken in het restaurant en gingen van start met een heerlijk bruin bok biertje van Grolsch.
En bestelden allebei een pannenkoek met appel en meegebakken Ardennenspek.
Nadat het erg lang duurde hoorden we twee personen uit de bediening met elkaar smoezelen dat er iets mis wat met de printer in de keuken waardoor onze pannenkoeken er nog niet waren.
Erg slordig was dat ze ons hier geen enkel moment officieel van op de hoogte hebben gesteld en we normaal gesproken hadden gedacht dat een pannenkoek hier een eeuwigheid duurt.
Terwijl het personeel iets te gezellig en gezamenlijk zat te hangen in het midden van het restaurant zaten wij dus maar braaf te wachten op onze pannenkoek.
Ik kan alleen maar de tip geven dat als zoiets gebeurt, vertel het je gasten en bied je excuses aan of desnoods een kop koffie aan na de pannenkoek, het kost je bijna niks maar geeft een hele andere totaal-ervaring.

Op de ambachtelijke pannenkoeken is niks aan te merken, de door ons gekozen variant met appel en Ardennen spek is moeilijker te bereiden dan een normale pannenkoek maar de spek was mooi knapperig en het geheel mooi gaar.
Erg leuk is dat de stroop bij alle pannenkoeken los op tafel geserveerd wordt in een
een keramische kan, naar mijn idee word de stroop zelf gemaakt maar dat zou ik mis kunnen hebben.

Al met al een leuke uitvalsbasis om even snel een pannenkoek te eten maar verder niets unieks naar mijn mening.
Met een website adres: delekkerstepannenkoekenvannederland.nl vind ik dat je de lat heel hoog legt en dat dan ook in een volledige ervaring waar moet zien te maken.
De website is ook het adres van het restaurant (het Vuursche bos) aan de overkant wat onderdeel is van dezelfde bedrijfsgroep, dus wie weet zijn daar dan alle puntjes op de i.
Probeer het zelf zeker een keer uit zou ik zeggen, want het is ook absoluut niet slecht!

 

Menuprijs: +/- € 15,- p.p. (Pannenkoek & speciaal biertje)
Aantal vorken: logo letterlogo letter(simpel niveau)
Kwalinair cijfer: 6,5


de Vuursche boer
Dorpsstraat 34-36, 3749 AD Lage Vuursche

website

 

BloglovintwitterfacebookInstagramBlijf altijd op de hoogte van Kwalinair via social media!!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s