Kip Kerrie

Kip kerrie

Dit gerecht was een traditie toen we nog de leeftijd hadden dat je ouders op vakantie gingen en je alleen thuis mocht blijven.

Met een clubje vrienden werd dan traditiegetrouw kip kerrie gekookt….vanzelf mocht ik niet meer mee doen (;-) omdat het allemaal te snel ging (ik stond te telefoneren en had ondertussen de champignons in plakjes, terwijl er 3 man bezig was met de verpakking van de kerriesaus).

Dus besloot ik mij op een eigen recept te richten, na jaren van testen en hoop ik dat het jullie net zo smaakt.

Ingredienten:

  • Kippendij filet 400 a 500
  • 1 blik kokosmelk
  • Halve kokos santen
  • 10 gram kerriepoeder
  • 5 gram gember geraspt
  • 1 gram paprika poeder pikant
  • 1 gram garam masala
  • 3 gram kurkuma
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 300 gram sperziebonen
  • 1 rode paprika
  • 150 gram ananas (uit blik in Sap)
  • Bosje verse koriander
  • Witte rijst
  • Bakje champignons
  • (1 rode peper met zaadjes)

Bereiding:

  • maak de sperziebonen schoon en snij ze minimaal door de midden
  • Kook of stoom de sperziebonen gaar en zet ze apart.
  • snijdt de kipfilet ondertussen in blokjes en bewaar op de snijplank
  • zet een pan met water op en breng aan de kook, zodra dit kookt kun je tijdens het bereiden van de saus, de rijst koken. (met de deksel op de pan, na het afgieten, blijft het lekker lang warm)
  • snipper de ui en hak de knoflook (en het rode pepertje), fruit dit zachtjes aan in een wok
  • doe hier de kruiden bij en bak de kruiden rustig even mee (dit noemen ze Myoteren), doe dit samen met de gember. schep dit daarna in zijn geheel uit de pan en zet apart.
  • bak de gesneden kip in dezelfde wok met een laagje olie(zonder de wok eerst schoon te maken) en bak dit goed door op hoog vuur.
  • snijdt in de tussentijd de paprika in brunoise (blokjes)
  • Doe daarna de kruiden en ui weer bij de kip
  • voeg de paprika blokjes ook aan de kip toe
  • voeg de sperziebonen toe en wok mee
  • snijdt tijdens het wokken de champignons in partjes en voeg dit ook aan de wok toe.
  • voeg de ananas toe
  • blus het kip mengsel af met de kokosmelk en doe de santen erbij .
  • zorg dat de santen volledig oplost in de saus. (dan zou die nu mooi gebonden zijn)
  • serveer de koriander los of meng als aller laatste naar smaak door de saus
  • Eet smakelijk

Tip: Als ik dit ook voor mijn dochter maak laat ik de rode peper er uit en voeg ik op mijn bord wat sambal toe.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s