Chill tip in Berlijn: Holzmarkt 25

In Berlijn vind je nog heel veel Alto’s (een beetje alternatief geklede personen). Wat op valt is dat deze alto’s niet perse van Punk of Rock houden maar er ook een heel groot gedeelte liefhebber van Techno is, daardoor zijn ze wat vrolijker gekleed.
Houdt je ook een beetje van zo’n alternatief sfeertje of vind je het gewoon heerlijk om “bijzondere” mensen te bekijken dan moet je een keer naar de Holzmarkt 25 in Berlijn want hier lijken ze allemaal samen te komen.

Als je hier niet eerder van gehoord hebt zul je voor het hek misschien nog twijfels hebben of dit wel wat voor jou is.
Het voelt een beetje alsof je het terrein op loopt bij een stel krakers die van allerlei bij elkaar gesprokkelde dingen wat hebben gemaakt.
Maar kijk daar even doorheen en neem de stap door het hek!

Die rommeligheid is namelijk heel erg goed over nagedacht, het is meer kunstig dan rommeligheid.
Deze plek staat voor Cultuur, natuur en samenhorigheid
Het chaotische maakt dit terrein super gezellig om te chillen.
Je vindt hier allerlei kleine zelfstandige ondernemers zoals bijvoorbeeld wijnbar “Wein”, patisserie SK “, bakker “die Backpfeife”, een bierbar en konditorei/ café “am Holzmarkt” (oftewel koffie en taart tentje) en meer.
Gezellig met allerlei verschillende en deels gecombineerde terrasjes.
Ook worden hier allerlei culturele dingen georganiseerd in de ruime zalen die aanwezig zijn op het terrein.

Wat je hier totaal niet verwacht maar er wel heel goed uitziet is restaurant “Katerschmaus” hier hebben we uiteindelijk zelf niet gegeten, omdat ik nog van alles op de planning had staan, maar daar hebben we achteraf enorme spijt van.

Ze hadden hier in eerste instantie ook hun eigen biertje maar door het verdwijnen van de bierbrouwer op het terrein, is hun eigen bier ook verdwenen, althans volgens de mensen waar  ik het heb nagevraagd.

Wij hebben hier zelf een keer in de namiddag lekker zitten chillen met wat glazen wijn op het terras, maar in de voorbijgang zagen we de mensen s’avonds helemaal in de rij staan om het terrein te kunnen betreden
Dus absoluut doen, neem eens een kijkje op Holzmarkt 25.

(Op het moment dat wij een bezoek brachten was lang niet alles geopend vanwege de Covid-19 maatregelen)

Er is trouwens ook een openbaar toilet aanwezig op het terrein.

Website: Klik hier

Adres: Holzmarktstraße 19, 10243 Berlin, Duitsland (TIP: maak een screenshot van het adres, de mobiele internetverbinding in Duitsland is vaak erg slecht)

Parkeergelegenheid: is hier zelf niet. Wij kwamen met het openbaar vervoer naar Ostbahnhof, dan is het ongeveer 5 a 10 minuten lopen. Hier kun je ook parkeren bij DB BahnPark Ostbahnhof P1 Parkplatz. Stralauer Pl., 10243 Berlin, Duitsland

Kindvriendelijkheid: Er is hier niet speciaal iets te doen voor kinderen. (Staat alleen een oude spelcomputer kast) Door de uitdagende setting van het terrein vermaken ze zich toch redelijk met wat er is.

Kosten: belangrijk, je kunt hier niet pinnen: een “wijntje” is hier al gauw een euro of 8. En je betaald nog statiegeld voor je glas.

**———————————**

SOCIAL MEDIA

BloglovintwitterfacebookInstagramBlijf altijd op de hoogte van Kwalinair via social media!!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s