Recept: Broodje Gemuse kebab (kip-Döner)

Dit broodje kip-Döner recept is gebaseerd op het heerlijke broodje wat wij hebben gegeten bij Mustafa’s gemuse kebab in Berlijn (Heb je dit gemist lees dan hier onze ervaring Klik hier om de review te lezen) , dit was zo lekker dat we het recept hebben geprobeerd te ontleden en zo goed mogelijk hebben nagemaakt, het recept vergt veel voorbereiding en handelingen maar daar krijg je wel echt het lekkerste broodje Döner voor terug. Ben je overtuigd? Dan gaan we aan de slag!

Pita broodjes: Voor wie het leuk vind, je kunt heel gemakkelijk zelf je pita broodjes maken. Onder het mom van “beter goed gekopieerd dan slecht verzonnen” 😁👍(haha) kan ik jullie adviseren om het recept van “Familie over de kook” te gebruiken: https://familieoverdekook.nl/zelf-lekkerste-pitabroodjes-maken/ Bak de broodjes: volgens het recept maar houdt ze in dit geval bij voorkeur 2 keer zo groot. Dus haal 3 broodjes uit 1 recept

Dit heb je nodig:
Kip 400 dijfilet
3 el paprikapoeder
2 tl komijn
1 tl oregano
1 tl knoflookpoeder
1 tl kaneel
1 tl korianderzaad
1/2 tl zwarte peper fijngemalen
1/2 tl zout

1 grote peen
1 rode ui
Halve bos bladpeterselie  (3 takken voor saus)
4 takken munt.
Groene paprika
Aubergine
Tomaat
Courgette
Feta half blokje
2 aardappels kruimig
Halve Komkommer
Pittige saus of sambal
knoflooksaus (nog lekkerder gebruik het recept hieronder)

Knoflooksaus
Maak dit het liefste een dag van tevoren:
6 el Mayo (Zaanse)
10 el Griekse yoghurt
3 el Sumak (verkrijgbaar bij Jumbo & Albert Heijn in het kruidenschap)
3 takken blad peterselie, fijngehakt
3 tenen knoflook, geperst. Alles door elkaar heen mengen en het liefste een nachtje laten staan.

Kip
– snij de kip in grove stukken en marineer de kip het liefste een dag van tevoren met alle bijhorende kruiden. (Dus zonder de munt en bladpeterselie)
– spies de kip vlak voor het bakken op 2 of 3 pennen (hiermee voorkom je het draaien van je vlees op de pen)
– gebruik de grillstand (met hete lucht) op je oven of nog lekkerder, gebruik de barbecue en grill de buitenzijde van de kippendij tot het lichtbruin is verkleurd en een beetje knapperig, snijd zodra er een mooi laagje vormt, dit laagje af en ga zo door tot er vrijwel niks meer op de spies zit.
– bewaar alles apart in een bakje, dit gaan we opbakken als we de rest bijna klaar hebben.

Aardappel
– snijd de aardappel in 8 partjes, en kook de aardappels voor tot licht gaar (je moet ze net kunnen inprikken), giet af en laat ze even afkoelen (niet koud spoelen) en bak deze apart in de olie tot ze mooi egaal bruin zijn.

Groente
– gebruik bij voorkeur een mandoline en rasp de wortel en komkommer in een hele fijne “Julienne” (reepjes) en snijd de overgebleven groenten en de Feta kaas allemaal in “Brunoise” (blokjes) en doe alles bij elkaar in een bekken/ bakje maar houd de courgette en aubergine apart van de rest.
– van de tomaten kun je trouwens de zaadlijsten weggooien.
– pluk de Peterselie en munt van de stelen, hak de kruiden grof en voeg toe aan de groenten,

Courgette en Aubergine
– Snijd de courgette en aubergine in Brunoise (blokjes), mocht je dit nog niet gedaan hebben en “zet dit aan” (bak) in een koekenpan.
-wanneer deze groenten bijna gaar; zijn voeg je de eerder gegaarde aardappel toe om mee te verwarmen.
-en bewaar dit weer apart in de pan of houdt dit indien mogelijk op een laag pitje warm.

Afmaken / serveren
– Snijd de broodjes open en leg klaar
– Zet de knoflooksaus samen met pittige saus klaar
– Bak de kip op in een koekenpan tot het lekker stevig wordt en voeg de courgette, aubergine en aardappel toe.
– Voeg op het laatste moment hieraan de koude groenten, kruiden en feta toe. 
– vul de broodjes en maak af met de sauzen.

Geniet ervan!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s