Het lekkerste broodje Döner (van Berlijn): Mustafa’s gemuse kebab

Wie Chefs table heeft gekeken heeft vast en zeker gezien dat Tim Raue zijn restaurant in Berlijn zit.
Hier hadden we dolgraag gaan eten maar de menuprijs van € 188,- per couvert sneed nogal in het vakantie budget en was in combinatie met onze dochter van 4 ook niet de beste optie maar, Ik heb er nog wel even voor het raam staan gluren, voor wat het waard is. 

Wat wel heel grappig is dat Tim Raue in de aflevering van Chefs table na het werk een broodje gaat halen bij een Döner tent op straat, en dat zag er fantastisch uit, dus daar wilde ik naar toe!
Zon typische Döner kar waarbij de groente tot hoog in het raam van de koeler ligt opgestapeld en de broodjes er achter elkaar uit gaan.

Dus thuis al helemaal uitgezocht waar we moesten zijn en wat blijkt; Mustafa’s gemuse kebab is een legende in Berlijn (en daar buiten).
Na wat Googlen kwam ik er achter dat er nog mensen zijn die betwijfelen of dit nou echt wel zo’n goeie kebab is, nou we kunnen bevestigen, JA! Dat is het.
Om je een beeld te geven, we hebben niet voor niks een uur lang, en dan overdrijf ik niks, in de rij gestaan voor een broodje Döner en die rij bestond voornamelijk uit lokale bevolking ipv toeristen.

Als je dan eenmaal aan de beurt ben, hoef je geen enorme keuzes te maken, het is namelijk kiezen tussen hun: broodje kip-Döner met groente / broodje groente (kebab) of hun Durum (wat we ook wel kennen als een Turkse pizza) en ook deze kun je zowel vegetarisch als met vlees bestellen.

Zodra je de eerste hap neemt, ben je verkocht.
De smaak van allerlei verschillende groenten en kruiden die samen komen in je mond doen je direct denken aan een bezoek van bijvoorbeeld Turkije.
Een heerlijk broodje Döner wat het wachten echt waard is!

Binnenkort deel ik met jullie het recept, zodat je dit broodje Döner zo goed als mogelijk thuis na kunt maken!

Website: Klik hier

Adres: Mehringdamm 32, 10961 Berlin, Duitsland (TIP: maak een screenshot van het adres, de mobiele internetverbinding in Duitsland is vaak erg slecht)

Parkeergelegenheid: het beste kun je hier gewoon met het openbaar vervoer naartoe gaan: U-bahn Mehringdamm, de uitgang ligt echt voor de deur . maar mocht je toch de auto gebruiken, Parkplatz Bürgeramt is dichtbij Yorckstraße 4, 10965 Berlin, Duitsland

Kindvriendelijkheid: dit vind iedereen lekker!

Kosten: die zijn nog heel normaal voor zo’n hype: € 4,30 voor een broodje Döner met kip en groente. € 3,90 voor de vegetarische variant. De Durum kost € 5,50.

**———————————**

SOCIAL MEDIA

BloglovintwitterfacebookInstagramBlijf altijd op de hoogte van Kwalinair via social media!!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s