We zouden eigenlijk heel weinig gaan doen op vrijdag
3 Oktober, je hebt weleens dat je denkt dat je al veel te vaak op pad bent geweest in een maand.
Maar opeens ontving ik van mijn schoonzus het berichtje dat ze kaartjes voor ons had voor het
Vis & Seizoen festival in Amsterdam omdat ze zelf niet heen konden.
Heel eerlijk, het zei me niks…maarja als het maar culinair klinkt dan ben ik er voor in.
Na weinig moeite had ik Rox (mijn vrouw) er ook van overtuigd even heen te gaan en omdat het 4 kaartjes
waren besloten we ook 2 vriendinnen mee te vragen.
Het evenement vondt plaats op het Food Center terrein (op je Jan van Galenstraat) in Amsterdam.
en ik moet gewoon eerlijk toegeven dat ondanks de grote namen achter de organisatie ik er zeer weinig
van verwachtte.
Maar dan….gezellig heen gegaan, voldoende parkeergelegenheid en goed geregeld.
Na het inleveren van de entreebewijzen liepen we het hoekje om van de entree,
met een enorm WAUW gevoel kwamen we binnen door het zien van de overweldigende hal met in het midden
het Kook theater waar de sterren tenten hun gerechten presenteerden / serveerden.
Dit evenement draaide voornamelijk om Duurzame vis en dus wat het seizoen nu te bieden heeft.
We hebben snel muntjes gehaald (waar je trouwens ook kon pinnen)
en besloten meteen maar voor het culinairste deel te gaan.
5 Minuten later stonden we oog in oog met Robert kranenborg die daar op dat moment tegelijkertijd gebruik maakten
van het Kook theater met andere grote namen zoals Ron Blaauw en de chefs van bord’eau, La Rive en bridges.
We besloten eerst te gaan voor de Steak tartare die gecombineerd was met een oester en de smaken van Piccalily.
Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik niet alle items kon ontcijferen (wat ik trouwens sowieso vond ontbreken op
het gehele evenement, was een goede uitleg van de gerechten) maar het smaakte top!
De smaak in me mond ging alle kanten op en met een lekker wijntje erbij is het dan natuurlijk ook meteen dubbel genieten.
Tussendoor werd er ook wat aan show / presentatie gedaan in combinatie met een drumstel maar dat ging eigenlijk
een beetje aan ons voorbij.
Er waren verschillende stands aanwezig en dus besloten we verder te gaan genieten bij de stand Mediteraans
waar we een schaal Fruits de Mer haalden.
1 woord: HEERLIJK!!!
Een schaal vol met mosseltjes, venusschelpen, oesters en gamba’s.
Dan maar even doorgelopen naar de Aziatische stand en daar kunnen genieten van
Een stukje gebakken zeebaars geserveerd met gepofte wilde rijst en afgemaakt met zalm kaviaar.
En hebben we genoten van tonijn op naanbrood met koriander en truffel mayo.
Bij de vis & Innovatie stand haalden we nog laat een bruin broodje gerookte zalm met zalmmousse
omdat op dat moment de rest al was uitverkocht.
uiteindelijk haalde een vriendin van ons nog een gerecht voor ons bij de Mediteraanse stand.
Daar stond ook restaurant T’ Deurtje…
waar ik stiekem toch een beetje fan van ben maar daardoor vond ik het wel jammer dezelfde
ravioli met feta te treffen als op Amstelveen Culinair alleen nu niet gevuld met krab maar met bio gamba.
Hij was wel lekker (maar eerlijk is heerlijk 😛 maar de krab was beter)…
Al met al een onverwachte top avond!
Als het aan mij ligt, volgend jaar zeker weer van de partij!
Een tip voor diegene die ook heen wilt: laat je schoonzus de kaartjes bestellen! dik voor elkaar ;)!
Om nog mee te geven waar dit evenement zich nou eigenlijk voor inzette:
Eet geen vis tijdens de voortplantingsperiode!
Duurzame vis kan echt wel Hip zijn!