Als je zoekt naar één van de beste pasta restaurants in Rome is er nog een heleboel keuze omdat iedere pasta chef zijn eigen specialiteiten heeft.
We bezochten Basilica San Clemente, wat redelijk dichtbij Vaticaanstad is gevestigd en begonnen alweer trek te krijgen.
Dus besloten weer een wens af te strepen van ons lijstje:
“The king of Fettuccine”
In deze kant van de stad zit namelijk “The king of Fettuccine” gevestigd met het naar zichzelf vernoemde restaurant Alfredo alla Scrofa.
Alfredo di Lelio besloot in 1914 een bekend pasta recept, namelijk de “al burro” (Een simpele saus van Boter en Parmesan) aan te passen omdat zijn zwangere vrouw het dan makkelijker kon eten.
Het enige wat hierin werd aangepast was dat de hoeveelheid boter werd verdubbeld van het originele recept.
Later besloot Alfredo dit recept op zijn menukaart te zetten gecombineerd met een andere specialiteit, zijn Fettucine en kreeg toevallig bezoek van een toen der tijd Amerikaans bekend duo Mary Pickford and Douglas Fairbanks die op hun huwelijksreis waren.
Zij waren zo enthousiast over dit gerecht dat zij Alfredo en zijn gerecht een grote faam onder de toeristen bezorgden.
(bron: Wikipedia)
Tegenwoordig
De beroemde Fettuccine ala Scrofa is dus ontstaan in dit restaurant en nog altijd op de kaart blijven staan.
Dit moesten we proberen
Je wordt ontvangen door een team van gastheren en vrouwen die er allemaal keurig uit zien, het decor vertoont vooral veel foto’s van de bekende gasten die je zijn voorgegaan en door de keuze van de kleuren in de inrichting heb je het gevoel te gaan eten in zo’n luxe restaurant uit een goede mafia film.

De bediening is top, je voelt je direct te gast.
Wat ik zou gaan eten was al mij bekend voordat ik binnen stapte, uiteraard ging ik voor de Fetuccine alla Scrofa.

een heerlijke pasta
Het gerecht wordt aan tafel afgemaakt en is bereid met ontzettend veel van de de heerlijke zachte maar toch pittige allerbeste Parmezaanse Kaas en de romigste boter.
Hierbij werd mij een rood glas Chianti Rufina geadviseerd, een heerlijke wijn met pit en waarvan je echt kunt af proeven dat deze wijn een betere kwaliteit is van de Chianti.
Kortom een zeer krachtige wijn die perfect aansloot bij het gerecht.
het dessert
Daarna sloten we dit feestmaal af met een andere specialiteit van het huis, de Tiramisu van Alfredo.
Die volledig alcohol vrij wordt gemaakt maar waar je geen enkel ingrediënt in mist.
Het dessert heeft precies de juiste zachtheid in de koekjes en is vol van smaak.
Eten bij dit restaurant is trouwens niet heel goedkoop, reken ongeveer op € 80,- voor een lunch met z’n tweetjes.
Maar een zekere aanrader!
(——————————————————————————————
- aanpassing van het bericht op: 7 September 2015
Na het schrijven van dit stuk heeft de kleinzoon van Alfredo di Leo contact met mij gezocht via Facebook. Het blijkt dat het restaurant waar wij gegeten hebben inderdaad het oorspronkelijke restaurant is maar dat het restaurant tijdens de oorlog aan iemand buiten de familie is verkocht. Ze geven dan ook overduidelijk aan dat dit restaurant en de Gallery van Alfredo absoluut niks meer te maken hebben met het merk van de familie.
In 1950 hebben Alfredo en zijn zoon Armando besloten een nieuw restaurant te openen onder de naam “Il Vero Alfredo” (“Alfredo di Roma”) waarover het verhaal bovenaan de pagina dus zou gaan in plaats van het restaurant waarover ik de bovenstaande review schrijf.
kijk hier op de website van het restaurant “Il Vero Alfredo” wat inmiddels dus wordt beheerd door zijn kleinzoon.
Je vindt dit restaurant op Piazza Augusto Imperatore, 30 – 00186 Roma
Misschien leuk om ze dus allebei te bezoeken? wij hebben nu in ieder geval een reden om terug te gaan haha.
————————————————————————–
Onderstaande kaartje is van het restaurant waar wij gegeten hebben, Alfredo alle Scrofa
Volg Kwalinair via jouw favoriete Social Media, klik op de button(s) en like de pagina!
Klinkt goed……
LikeLike