Wat is er nou lekkerder dan het eten van je moeder?
Oké… ik kan wel een aantal restaurants opnoemen maar dat is niet wat ik bedoel.
Deze rubriek is gewijd aan mijn moeder, die regelmatig de lekkerste comfort food
gerechten op tafel weet te zetten en waarvan ik bijna zeker weet dat jullie dit ook wel zouden waarderen.
(comfort food = gemakkelijk, redelijk snel te bereiden en waar je gelukkig van wordt)
Af en toe zal ik haar lekkerste recepten met jullie delen in de rubriek: “Comfort Food van Ma”
(Soms geïnspireerd met Duitse invloeden omdat ze daar nu wonen.)
Laten we beginnen met de ze heerlijke:
Nectarine-Kasetorte
oftewel een Duitse Cheesecake
100 gr Pistachenoten
16 stk Dadels
175 gr Gemende noten
40 gr Roomboter
265 gr Roomkaas (1 bak Philedelphia)
200 ml Slagroom
6 el Maracuja Likeur
1 stk Sinaasappel rasp & sap
3 stk Nectarines
4 stk Kruidnagels
Kardemompoeder
Bakblik 26 cm
Steker 10 cm
keukenmachine
(zester)rasp
-bekleed de bakvorm met bakpapier en vet de randen in, plaats in het midden de steker van 10 cm
-pel de pistachenoten
-smelt de roomboter
-draai 125 gram van de gemengde noten met de pistachenoten en de dadels fijn in de keukenmachine en voeg als laatste de gesmolten boter toe en laat dit een soort van bal worden.
-was de sinaasappel en rasp deze.
(Ik gebruik hiervoor zelf altijd een Zester-rasp van Microplane, ideaal voor dit soort klusjes)
-Maak een rand van de noten-mix en laat dit afgedekt opstijven in de koelkast.
-doe de roomkaas in een bekken en spatel hier de likeur doorheen.
-Klop de slagroom op en spatel dit met de sinaasappel rasp en kardemom poeder door het roomkaas mengsel.
-Giet dit mengsel bovenop de inmiddels wat harder geworden bodem en laat dit 8 uur opstijven.
maak in de tussentijd de rest klaar.
-Ontpit de nectarines en snij ze in 8 partjes per stuk, doe deze met het sinaasappelsap, 2 eetlepels likeur, 4 kruidnagels en kook dit gezamenlijk 10 minuten.
-plet de overgebleven 50 gram noten lichtjes.
-nectarines uit het vocht halen en met de noten rondom over de opgestijfde roomkaas verdelen.
– bewaar de overgebleven siroop en laat hiervan een klein beetje over de taartpunten lopen zodra je de taart uit serveert.
Volg Kwalinair via jouw favoriete Social Media, klik op de button(s) en like de pagina!