Ik zag laatst ergens een recept voorbij komen van een Canneloni gevuld met Spinazie en Ricotta maar was het vergeten te noteren, dus heb ik me eigen recept ontwikkeld en dit meteen maar voor jullie opgeschreven.
Succes verzekerd!
Ingredienten
500 ml tomaten passata / gezeefde tomaat
250 gr ricotta
1200 gram a 1500 gram vers (of 400 gram Spinazie in een pot)
1 bol Mozzarella
8 Lasagne vellen
2 tenen Knoflook
Parmezaan kaas (rasp)
Bereidingswijze
– Maak lasagne vellen met een pastamachine, koop verse vellen of gebruik de gedroogde variant en kook deze in een paar minuten beetgaar.
-laat de verse spinazie slinken in de pan of gebruik bijvoorbeeld een pot spinazie.
en laat de groente goed uitlekken in een zeef alvorens je het verder gaat gebruiken.
En verdeel de spinazie in 8 kleine stapeltjes.
– laat de oven voorverwarmen op 200 graden
– vet de bakvorm in met olijfolie
-snijd de knoflook in hele fijne plakjes (scheermes dun)
-snijd de mozzarella in 8 porties.
-smeer de Lasagne vellen voor 2/3 lengte in met de ricotta, leg in het midden een stapeltje van de spinazie
-leg hier bovenop een aantal plakjes van de knoflook en daaroverheen de mozzarella.
-bestrooi dit met zout en peper.
-rol de Cannelloni op en leg het deel wat overlapt (waar geen ricotta op zit) naar beneden in de ovenschaal.
-giet de passata over de Cannelloni’s (met een kleine ovenschaal heb je misschien niet alles nodig) en rasp er parmezaanse kaas over heen.
Nu is het tijd om de Cannelloni’s af te bakken:
Doe dit 20 min op 200 graden.
Serveer dit direct in combinatie met bijvoorbeeld een lekker stuk vlees of vis.
Zelf hebben we hier lekker procureur lappen bij gegrild.
buon appetito!!!
Over het (her)opwarmen van spinazie gaan nog steeds geruchten dat het Nitraat in de groente zich om zet in Nitriet en dat is slecht voor de gezondheid.
Het is inderdaad waar maar ook een beetje achterhaald.
Je kunt spinazie gewoon opwarmen en zelfs tussendoor invriezen na het bereiden.
Wel is het aan te raden spinazie snel terug te koelen en koud weg te zetten om dit proces zo veel mogelijk tegen te houden.