recept: ouderwets lekkere poffertjes

Misschien denk je…poffertjes zijn toch niet echt culinair? en daar heb je een punt.
Maar als je zelf je poffertjes compleet bereid dan zul je hier denk ik enorm van genieten.

Weetje wat zo jammer is?!
Dat de meeste mensen poffertjes alleen nog maar kennen als van die klamme schijfjes die uit een zakje komen wat daarvoor in de magnetron is opgewarmd.
Maar poffertjes zijn juist zo lekker als je even de moeite neemt om het zelf te maken.
Voor rond de € 10 a € 20 koop je trouwens een prima poffertjespan en het recept is nou ook niet bepaald lastig.
Dus bijvoorbeeld heerlijk voor de lazy sunday’s in de herfst.

poffertjes

250 gr bloem
+/- 3 dl lauwe melk
1 ei (losgeklopt)
10 gr gist
2 el Stroop (minimaal)
snufje zout
80 gram boter (gesmolten)
poedersuiker

– warm de melk op en los de gist op in de lauwe melk.
– zeef de bloem en maak in het midden een kuiltje en giet hier een derde van het melk met gist mengsel in.
– strooi het zout langs de buitenrand van de bloem
– roer vanuit het midden het beslag rustig aan door en voeg hier langzaam het resterende deel van de melk aan toe met daarna het losgeklopte ei en de 2 el stroop aan toe.
– laat het beslag drie kwartier rijzen op een warme plaats.

– bak de poffertjes in de poffertjespan door eerst in alle kuiltjes van de pan een klein klontje boter te doen.
– laat de poffertjes lichtbruin bakken, je ziet dan aan de bovenzijde het poffertje droog worden en draai ze dan om.
Mocht het even te hard gaan draai dan gewoon het vuur even uit, een poffertjespan blijft redelijk lang het van zichzelf.
– serveer je poffertjes lekker met veel poedersuiker eventueel stroop en een klont boter.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s