Recept: Kip pastry met wortelpuree (super snel)

Ik ben zelf altijd al een groot fan geweest van Jamie Oliver.
Vooral om de mooie smaken die hij weet samen te brengen en om de vaak simpele combinaties en gerechten die hij vol passie op tafel weet te zetten.
Laatst zat ik dus even te kijken naar een van zijn programma’s waar het de bedoeling is dat zijn maaltijd binnen een half uur op tafel staat.

Jamie was bezig met een Chicken-Pastry…echt zo’n Engels Pie dus.
Omdat het ontzettend lekker klonk en er snel uitzag heb ik wat notities gemaakt maar er uiteindelijk toch weer mijn eigen draai aangegeven.

Misschien dat het woord diepvries je afschrikt bij de doperwten, maar dit is één van de meeste verse en gezondste manieren op doperwten te eten.
Maar dus voor alle eerlijkheid en duidelijkheid, dit gerecht is Jamie zijn idee en mijn uitwerking waardoor er een aantal aanpassingen zijn gemaakt.

2 stk Kipfilets
6 stk Lente ui
Nootmuskaat gemalen
Laurier
1 el Tijm (gedroogd)
1 tl Tijm (gedroogd)
1 bakje Champignons in plakjes
125 gr crème fraiche
2 tl bloem
2 tl mosterd
half zakje diepvries doperwten
150 ml kipbouillon
Roomboter bladerdeeg
Wortel

DSCN1394
– snij de wortel zonder deze te schillen in plakken en breng dit met de theelepel tijm en een kleine hoeveelheid water (het mag ongeveer half onder staan) aan de kook met de deksel op het pannetje en stamp dit wanneer het gaar is fijn.
– breng op smaak met zout en peper en hou dit warm.

-snij de kipfilet in reepjes en bak deze in de pan.
– lente ui in fijne ringen snijden en toevoegen
– ingrediënten t/m de kippenbouillon op volgorde toevoegen en even door garen in de pan.
– stop alles samen in een (keramische) ovenschotel.
– leg de bladerdeeg hier bovenop, dit mag een beetje slordig maar wel zo dicht mogelijk bij de randjes.
– Snij een ruitpatroon (LET OP: niet te diep) in de bladerdeeg, je moet het er wel in zien….. maar er niet doorheen snijden.
– Het deeg afstrijken met melk of ei voor een mooie glanzende laag.
– bak op 180 graden voor 15 minuten in de oven.

Breng nog even op smaak met zout en peper, serveer op een bord en eet smakelijk!

Volg Kwalinair via jouw favoriete Social Media,  klik op de button(s) en like de pagina!
Bloglovintwitterfacebook

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s