Recept: Witte chocolade-sinaasappel cheesecake

In de Herfst en Winter dan is er weer genoeg tijd om de oven aan te zetten en de lekkerste creaties tevoorschijn te toveren.
Eén van mijn Favorieten baksels is Lemon Cheesecake maar gezien het seizoen is het nu meer tijd voor de warmere smaken.
Dit recept is een geheel eigen creatie maar “al zeg ik het zelf” erg lekker geworden.

Verzamel allereerst:

130 gram Bastogne koek
50 gram boter gesmolten
60 ml Slagroom
180 gram witte chocolade
400 gram naturel roomkaas
1 sinaasappel
1 ei
100 gram suiker
2 el bloem
cheesecake witte chocolade - kwalinair
– de oven voorverwarmen op 140 graden
– bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier
– de Bastogne fijn stampen (of nog veel makkelijker, fijn draaien in de keukenmachine) en mengen met de boter.
– de chocolade samen met de slagroom “au Bain Marie” smelten in een kom
(Au Bain Marie: is indirect verwarmen van een ingrediënt of mengsel in een kom bovenop een pan kokend water of andere vloeistof)
en de chocolade weer af laten koelen tot +/- lichaamstemperatuur

– de sinaasappel heel fijn raspen (en de schil in de bekken doen waar de roomkaas bij gaat)
Ik gebruik zelf altijd een zester-rasp van Microplane
– de roomkaas opkloppen met de suiker en het ei tot een egaal mengsel
– eerst “familie maken” en dan goed doormengen met het roomkaas mengsel
(met familie maken bedoel ik niet dat jullie even samen een snelle pauze moeten nemen, zeg maar, al kan dat ook erg lekker zijn…..Maar neem in dit geval van het chocolade mengsel eerst een paar scheppen en voeg dit aan het roomkaas mengsel toe, meng dit door en doe dan hetzelfde met een beetje van de roomkaas.
voeg daarna alles samen.

– als alles gemengd is, dan de bloem door het complete mengsel spatelen en dat in de bakvorm gieten.
-dit 30 minuten op 140 graden in een hete lucht oven afbakken.
-laat dit minimaal een half uur afkoelen op het aanrecht en je kunt ervan eten.
Maar stop de cheesecake na een uur liever in de koeling en laat zo lang mogelijk afkoelen. (bijvoorbeeld een nachtje)
hoe langer je deze goed laat afkoelen, hoe lekkerder de cheesecake zal smaken.

Eventueel kun je het bij het serveren nog garneren met slagroom en pure chocolade.
Enjoy!!!

Volg Kwalinair via jouw favoriete Social Media,  klik op de button(s) en like de pagina!
Bloglovintwitterfacebook

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s