Waar mijn vrouw af en toe gek van wordt is mijn verzameling (gratis) recept tijdschriften.
Maar ik haal hier af en toe toch de lekkerste inspiratie vandaan.
Nu vond ik een boekje van Dekamarkt genaamd “proef t verschil”
waar een leuk stoofvlees recept in vermeld was dus heb ik eens even gekeken of ik het verschil kon proeven ;).
ingrediënten
ongeveer een kilo riblappen
2 tl kaneel
1 el mosterd
50 gram boter
1 flesje donker bier (Bavaria Bok heb ik op aanraden van de Dekamarkt gebruikt)
250 gr sjalot
300 gr winterwortel
1 el (verse tijm)
2 plak ontbijtkoek
de bereiding:
– begin het vlees grof te snijden, en mengen met zout, peper, kaneel en de mosterd
en laat dit minimaal een half uurtje marineren.
– Hierna het vlees rondom bruin bakken en schenk het bier er daarna bij.
– laat dit 2 uur zacht stoven
– snijd nu de sjalotjes in Brunoise (kleine blokjes) en de wortel in halve ringen.
– verdeel de sjalotjes ,de wortel en tijm tussen het vlees en de groenten en kook dit
voor 30-45 min zacht gaar
– Snij de ontbijtkoek in blokjes.
– verdeel de blokjes ontbijtkoek in het stoofvocht om de saus compleet te binden.
Ik vindt dat je stoofvlees als dit gewoon lekker met Patat moet eten!
maar je kunt er natuurlijk van alles bij serveren.
Ik ga dit nog eens proberen te maken in de slowcooker, dan zal ik de ervaring daarna hierbij vermelden.