Een nieuwkomer dit jaar was Yummya Food festival.
Als je kijkt naar het aantal van dit soort evenementen is dat in een paar jaar tijd enorm gestegen, een heleboel zullen er blij zijn omdat ze nog net een gaatje in de agenda moeten vullen terwijl de anderen zullen denken, lekker origineel….alweer zo’n festival.
Maar goed Yummya was toch net weer een tikje anders.

Ik ben dit keer niet zo op tijd met m’n verslag omdat ik erg druk was, en alle bijhorende foto’s weer eens verloren zijn gegaan door iets wat er mis is met de camera 😦 maar absoluut vind dat dit evenement genoemd moet worden.
Laten we beginnen bij het thema wat de leidraad voerde, dit jaar “Garden of Eden” (oftewel de tuin van Adam en Eva) en de aanpak hieromheen maakte het een heel sfeervol geheel…al moet ik toegeven dat het in het donker pas echt heel duidelijk wordt hoe gezellig dat er uit ziet.
Het tweede is toch wel dat het evenement plaatsvind op…jawel “op” de (gesmolten) ijsbaan Jaap Eden in Amsterdam.
Het gaf een uniek uiterlijk aan het geheel en creëerde tegelijkertijd een leuk rondje.
Alles was verder keurig verzorgd en zeer professioneel aangepakt, dit zag je bijvoorbeeld terug in de borden die naast de kramen waren geplaatst met daarop de naam van de Foodtrucks en de gerechten die zij serveerden, deze waren qua uiterlijk allemaal hetzelfde (op de tekst na) en brachten een mooie eenheid.
En daarnaast bijvoorbeeld aan het grote overdekte terras onder een Mega tent met voldoende zit gelegenheid.
Wat sneu was voor de organisatie en de verschillende kramen, was de stilte.
Het was opvallend stil, oké…het is lekker dat je overal meteen aan de beurt was.
Maar toch maakt de massa dit soort festivals nog gezelliger.
Mijn vermoeden is dat het samenviel met teveel grote tegenhangers en de locatie misschien net iets minder centraal was.
Ik bezocht dit festival samen met mijn ouders en de kleine omdat de vrouw des huizes aan het werk was.
We gingen van start bij “Jojo yokiyo” en genoten van de mandu’s (oftewel Koreans dumplings ), gewoon lekker en net vers uit het vet.
Aan de overkant stond “Kitch n Booz” met hun geweldige Philly steak
Een super vers en zacht brioche-deeg-achtig-broodje met daarop een combinatie van Amerikaanse smaken: Steak, ui, Jalapeno, cheddar en paprika.
Daarnaast was het ook nog eens een super gezellige kraam met ontzettend goede service.
We wandelden naar de “Javaanse jongen” met zijn Duitse brandweer wagen die ons qua uiterlijk niet erg Javaans oogde maar waar de gemiddelde Javaan nog wel ‘een prikker op kan steken’ (snap je m) van zijn saté.
Geen karige portie maar een erg mals en goed gemarineerde (ik denk van de dijenfilets) kipsaté met daarnaast verse rauwkost, Emping (lijkt op kroepoek), brood en een pindasaus met een lekkere pittigheid.
Vaak is dan het bordje waardeloos maar ook dit was top geregeld.
Bij de lieve mensen van “Aroi Thai” scoorden we nog even snel wat lekker gevulde loempia’s met hete saus.
Waarna we een Frozen Yoghurt haalden en ik koos voor het strooisel van M&m’s, koks en chocolade saus.
Tsja toen moesten we nog even de munten opmaken en dus scoorden we nog een kleine portie churro’s….met heerlijk veel kaneel suiker.
Wat op dit soort festivals vaak de domper is, is dat je bij een toiletbezoek een halve munt moet betalen voor het toilet.
Het gaat vaak niet eens om de waarde ( +/- € 1,37) maar dat het op dat moment prijzig voelt doordat het een greep in je munten voorraad is.
Dit bedrag volstond trouwens wel voor de gehele dag.
En waar veel mensen nog steeds vallen over het feit dat je de eerste beker moet kopen met een extra munt (€ 2,75).
Het zijn twee zaken waarvan ik me het gevoel absoluut kan voorstellen, voornamelijk omdat je dan net munten hebt gehaald en net zoals in ons geval dit keer meteen minimaal 6 munten lichter bent voor een drankje.
Maar goed, ik bekijk het altijd maar zo….het is nog steeds goedkoper dan als ze € 5,- entree zouden vragen, die je waarschijnlijk zo zou betalen.
Dus ik zie het ook gewoon maar als de entree kosten, misschien maakt dat het makkelijker?!
Dit evenement is zeker een aanrader en maar hopen voor de organisatie dat dit goed aangepakte evenement volgende keer veel beter bezocht gaat worden, want dat verdient het!
Blijf altijd op de hoogte van Kwalinair via social media!!