Review: Rollende Keukens, Amsterdam

Wie denkt aan een Foodfestival denkt naar mijn idee ook meteen aan                     “Rollende keukens” want laten we eerlijk zijn…dit is toch wel een beetje het grote voorbeeld voor velen.
En misschien is niet iedereen het met mij eens maar het evenement is mega groot en zonder al teveel te merken van het organisatorische oppervlak is het allemaal verdomd goed geregeld.

Wat ik bijvoorbeeld een pluspunt vind is dat je geen munten hoeft te kopen maar gewoon kunt afrekenen bij de kramen en het daardoor meteen allemaal een stuk goedkoper en makkelijker uit pakt.
Dit begint al bij het aanschaffen van je beker die bij een normaal formaat maar € 2,- kost terwijl dat anders meteen een munt zou zijn geweest.
Maar ook de prijzen zijn iets normaler omdat er niet van munt-waarde hoeft worden uit gegaan.

rollende keukens (18)
Door de enorme opzet en het park er omheen is er zat ruimte voor gezelligheid en die gemoedelijke sfeer merk je weer terug in het publiek wat hier op af komt.
Ondanks dat het grootste deel van dit evenement op het gras plaats vindt, is alles goed bereikbaar door de loop-platen die zijn neergelegd.rollende keukens (6)

We gingen dit keer van start met een lekker voorproefje van eend in een Springroll versie afgemaakt met een Hoisin saus en dat bij de gezellige mannen van “Duck & more”

Helemaal vanuit Spanje (bron: kenteken) waren de mensen van “Argentinian grill”
….maar als je had gezegd dat ze uit Argentinië waren aan komen rijden had ik het ook ‘bijna’ geloofd.

rollende keukens (9)Wanneer je de ontzettend lekkere ogende hoeveelheden buikspek, rundvlees en worsten op de enorme kolen-grill zag liggen kon je hier gewoon niet aan voorbij lopen.rollende keukens (7)
Dat hebben we dus ook niet gedaan en even heerlijk genoten van de Chorizo (oftewel) worst op brood.

Deze worst had geen saus nodig omdat het vlees al zo sappig en kruidig was, echt heerlijk.

 

We vonden daarna een gezellig Surinaams caravanetje waarvan ik vermoed dat ze         “Faya Lobi” heten…maar mijn Surinaams is niet zo goed dus wie weet betekende dat wel iets heel anders.

rollende keukens (11)
Wat ik wel weet is dat je voor Roti kip geen betere adresjes kunt vinden dan bij de Surinamer en dus namen we het er van.
En zoals verwacht was dit ontzettend lekker en zag het er ook nog eens goed uit.
rollende keukens (13)
Weer eens iets heel iets anders was “Mister kitchens visrokerij”

Met een poon die 180 minuten werd gerookt op appel hout  en dat dan op 80 graden C.
Geserveerd in de spannende combinatie met pinda’s, lente ui en paprika.
Dit was erg lekker in combinatie met de salade van glasnoodles, munt en komkommer.

Voor een zoete afsluiter wandelden we nog even naar “Fiona’s baking Avenue” waar ik een super leuk uitziende maar vooral ook lekkere ‘lemon curd in a jar’ zag staan in het luik van de truck en die snel nog scoorde voordat we naar huis zijn gegaan.rollende keukens (15)

Wie nog nooit bij de Rollende keukens is geweest moet hier gewoon absouluut een keer naar toe.
Ook met kleintjes is het goed te doen en zelfs in de echte Horeca gelegenheid op het terrein kun je met de hele kleintjes terecht om bijvoorbeeld even een fles te geven of te verschonen in het invalide toilet.

Ook bij “Rollende keukens” betaal je voor de eerste beker (€2,-) net als bij de andere evenementen en die kun je niet meer inleveren, maar zie dat dan maar als je super goedkope entreebewijs want je mag wel weer gratis naar binnen….en je hebt meteen een leuk aandenken.
Neem een kleedje mee en je kunt overal zitten, wil je zelf een flesje wijn of een biertje meenemen dan zou dit hier ook prima kunnen (al ben ik daar zelf altijd een beetje op tegen….er moet wel nog wat verdiend kunnen worden)

Veel plezier alvast, de volgende keer!  en laat me via een #tag of onder dit bericht misschien even weten hoe jullie het hebben ervaren?!

En ben je nieuwsgierig wanneer het evenement volgende keer plaats vind, houd dan onze K(w)alender in de gaten of volg ons via Social media
BloglovintwitterfacebookInstagramBlijf altijd op de hoogte van Kwalinair via social media!!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s