Review: Vondelpark 3, Amsterdam [7,0]

Het Vondelpark is een ideale uitvalsbasis op de dagen dat het lekker droog is maar het net geen weer is om op het strand in Bloemendaal te zitten of je gewoon een dagje lekker lay-back wilt doen.
Maar ook de hardlopers zijn gek op het park, laat ik het zo zeggen, je valt bijna op als je geen elastische kleding draagt.
Vaak is de bijkomstigheid op dit soort dagen dat je ook geen zin hebt om je eigen brood te gaan smeren en dus zoek je een mooie uitvalsbasis, het Vondelpark is rijk aan verschillende opties: van hotdogkraam tot aan de verschilldende horeca.

Vondelpark 3 is één van de mooiere locaties om wat te eten of drinken, het restaurant bevind zich namelijk in een prachtig gebouw wat het oorspronkelijke Vondelparkpaviljoen was.
Geen strijd of hollen voor een tafel want moet je tussen de hekjes gaan staan om een plek aangewezen te krijgen.

Het personeel is uiterst vriendelijk maar op een drukke dag zoals deze is er (naar mijn mening) te weinig aandacht voor de gasten.
Zo duurt het lang voordat we iets kunnen bestellen (ondanks dat ze ons zelf de plek hebben gewezen) en kregen wij ons biertje tegen de tijd dat we ons broodje al voor 2/3 op hadden.
Dit komt vaker voor in het onpersoonlijke concept waarbij losse runners worden ingezet naast kelners die alleen maar bestellingen opnemen

Maar terugkomende op het broodje, dit was dan weer ontzettend lekker.
Zoals ze zelf claimen, koken ze hier “Nieuw Hollands” wat inhoud: de ingredienten van vroeger bereid zoals het nu hoort of juist omgekeerd, de bereiding van vroeger met de ingredienten van nu.

Ik koos voor de gerookte makreel wat werd gepresenteerd op heerlijk zacht brood, de mooi grove stukken makreel lagen op een lekkere laag verse romaanse sla met een frisse komkommer Atjar, koriander, Kerrie Mayonaise en bosui en voor wie dit lekker vindt lag er om het geheel wat pit te geven nog een paar plakjes rode peper bovenop.

Heb je gewoon zin om een lekker broodje te eten en geen haast dan kun je hier prima naar toe wandelen of rennen!

DSCN2660

Vondelpark 3
Vondelpark 3, 1077AA Amsterdam
website
Menuprijs: +/- € 15,- (broodje & biertje)

Aantal vorken: logo letterlogo letterlogo letter
Kwalinair cijfer: 7,0

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s