Tip: de Pizarette getest!

Waarschijnlijk denken een aantal van jullie, waar heeft ie het over.
En misschien heb je der weleens van gehoord, het gezien of ben je ook één van de gelukkige die dit al heeft kunnen uitproberen.

De Pizarette dankt zijn naam vermoedelijk aan het feit dat het is gemaakt om pizza’s te maken en qua bereiding overeen komt met gourmetten.
Je ziet ze regelmatig voorbij komen in de reclamefolders en meestal in tegenstelling tot diegene die wij mogen testen, met een keramisch dakje.

Toen we erachter kwamen dat onze  gastvrouw Sheila (tevens nicht van Rox) en haar vriend Nils over dit apparaat beschikten en hier over begonnen te vertellen wisten we onzelf dan ook vrij snel uit te nodigen.
Omdat wij het er samen al vaak over hadden gehad dat we dit eens uit wilden proberen

We gingen van start met hun heerlijke huisgemaakt Bruschetta omdat het apparaat nog even op moest warmen.DSCN2592
Je kunt dan ook wel zien dat hun al ervaren zijn in het gebruik van de Pizarette.
Zo haalden zij het deeg voor de bodem bij de lokale pizzeria (die de eerste keer vermoedde dat zij zijn recept wilde stelen, haha….dus het kan geen kwaad om wat uitleg aan de plaatselijke Mario te geven.)
En een heleboel lekkere toppings om je pizza mee af te maken denk aan: ui, mozzerella, tomaat, tomatensaus, salami, panchetta, serranoham, tonijn, paprika, kaas, oregano of andere pizza kruiden en op mijn verzoek was er nog artisjok.

De ervaring leert al snel dat je op de plaatspaan of pizzaschep, het is maar hoe je het wilt noemen, het beste eerst de bodem een minuutje voor kunt bakken voordat je de saus en het beleg erop strooit. zodat je een lekkere knapperige bodem krijgt.
Ook moet je de pizza blijven draaien zodat deze niet vastbakt op je spaantje al kan af en toe insmeren met een beetje olijfolie ook geen kwaad.

Het viel mij ontzettend mee hoe lang het duurt om een pizza te bakken en ben je niet de gemmiddelde “Margherita klant” dan is het ook ontzettend leuk dat je zo veel variaties kunt maken voordat je goed vol raakt.DSCN2591

Waarom we de Pizarette zelf nog niet hebben / hadden aangeschaft is omdat het weer zo’n grote doos is die je weer ergens op moet bergen.
Maar heb je ruimte zat en ben je ook zo’n culinair gezelligheids dier, dan hoort deze gewoon in je collectie met gezelligheids speeltjes.

Veel plezier en eet smakelijk…en mocht het niet lekker zijn, dan is dat dus je eigen schuld

BloglovintwitterfacebookInstagramBlijf altijd op de hoogte van Kwalinair via social media!!

Advertentie

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s