Review: The Taste, Amsterdam

Al jaren brengen we een bezoek aan The Taste, wat ook iedere keer weer plaats vind in het Amstel Park (Amsterdam zuid).

Ik weet dat het al weer langer dan een week geleden is maar door luxe problemen (vakantie) ging het allemaal wat langzamer.
Toch kan ik het jullie niet ontouden om nog een review te plaatsen.

Vorig jaar was het naar mijn mening wat minder dan de jaren er voor omdat het ten opzichte van die voorgaande jaren opeens ook gevuld was met vele gewone foodtrucks en weinig spannende restaurants.
Dat hebben ze dit jaar gelukkig weer helemaal recht gezet.

Ik vindt “the Taste” in een bepaald opzicht een heel ander evenement omdat een groot deel van het publiek hier ook komt om gezien te worden in hun mooiste (merk) kleding, met de grootste zonnebrillen en de hoogste hakken of designer slippers terwijl ze een nipje van hun glas bubbels nemen bij de over-de-top stands die ertussen staan…althans zo komt het over en begrijp me niet verkeerd want ik bedoel het totaal niet negatief….het heeft wel iets.

Maar “the Taste” is ook heel anders omdat je hier ten opzichte van een heleboel Food festivals de betere restaurants, mooie gerechten tegen komt in plaats van de standaard foodtrucks en hier betaal je dan ook € 12,- entree.DSCN2693

Bij binnenkomst ga je al jaren over de markt met kleine(re) ondernemers en hun heerlijke specialiteien.
Zo begonnen wij met een lekker Italiaans georiënteerd borrel plateau van “Di Gusti” waar niks op aan te merken was.

 

Door eerst eens de boel te verkennen kwamen we meteen in de ‘secret garden’ terecht.

Daar haalden we een heerlijke plank ouderwetse goede charcuterie van Bistro Beaujolais

 

Van Restaurant Blauw uit Utrecht & Amsterdam..die in de top 50 van Beste Indonesische restaurants van Nederland voorkomen (Indoweb)..scoorden wij de smaakvolle Saté in de zoetige marangi marinade die gemaakt wordt van rundvlees.

DSCN2701

Bij hun buren oftewel restaurant Vis aan de Schelde haalden we een gerookte zalm tzatziki pita die ontzettend lekker op smaak was en verrassend simpel maar leuk bedacht en mooi gepresenteerd.

DSCN2703

Er stonden twee leuke karretjes op het terrein die met Limoncello en Drambuie leuke cocktails stonden te maken.
Rox ging voor de cocktail op basis van limoen en ik besloot maar op de mannelijke toer te gaan met de whisky likeur.
De samenstelling was mooi zomers en fris: het sap van een halve citroen gebcombineerd met suikerwater, spa rood en een tak mint….ja inderdaad, net een Mohito waarvan de rum is vervangen door een whisky cocktail.

Bij de culinair onderlegde mensen uit Amsterdam is The Butcher waarschijnlijk wel een bekend adres, en dat is niet voor niks want de (dit keer net even te kleine) cowboy burger met jalapeno’s schoof heerlijk naar binnen.

Pikoteo was voor mij nog onbekend en een vrij nieuw adres in Amsterdam waarbij shared dining en de oosterse keuken centraal staan.
We besloten ze op de proef te stellen door te kiezen voor de mañana mañana ribs, wat rolletjes van mooi zacht Iberico vlees waren die ontzettend lekker combineerde met de Teriyaki smaken.
En daarnaast de gerookte entrecote in combinatie met de Spaanse Idiazabal schapenkaas was een heerlijke hartige afsluiter.

Bij de allom bekende foodtruck van Zilt en Zalig die voornamelijk bekend is door de oesters die zij serveren kozen wij voor een heerlijk mediteraans bordje vol mosselen in de schelp die a la minute werden bereid.DSCN2717

Als afscheid haalde ik nog een ijsje van Gebrande kokos met ananas en uiteraard maakten we onze munten op door nog een paar kokosballen en chocolade te halen  voordat we de poort uitliepen.

Voor wie opzoek is naar een foodfestival vol luxe en de betere restaurants.
Zou ik absoluut aanraden om een keer naar “the Taste” toe te gaan.
En doe dan iets moois aan, dan pas je er helemaal tussen 😉

Via het openbaar vervoer is het Zuiderpark prima bereikbaar maar ook met de auto is het goed te doen, in de omgeving is er voldoende (betaalde) parkeerruimte.

BloglovintwitterfacebookInstagramBlijf altijd op de hoogte van Kwalinair via social media!!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s