Recept: de echte Italiaanse Bruschetta

Bruschetta

Ontstaan in het midden van Italie en misschien wel het makkelijkste voorgerecht of fingerfood wat je je kunt bedenken.
Maar o zo lekker, en het lijkt ook al zo heel snel heel wat bijzonders, dus voor je het weet is de visite totaal onder de indruk.
Heerlijk als je straks in het zonnetje (mocht het er nog van komen deze zomer) zit met een wijntje erbij.

wat heb je nodig voor deze hapjes
3 tenen knoflook
1/2 rode ui
6 tomaten
Extra virgine olijfolie
zout en peper
een plantje basilicum
oregano (gedroogd)
2 takken peterselie (of gedroogd)
mini baguettes (4 a 8 stuks)

verder heb je nodig:
Een snijplank + koksmes
een steelpan
een bekken met (ijs)koud water
bakje of bekken voor het mengsel

Zo maak je het recept

  • zet de steelpan op het vuur met daarin water en breng dit aan de kook
  • leg de tomaten met de kant van het kroontje naar beneden en snij de tomaat dan bovenop in met een kruisje..probeer hier niet veel meer dan het velletje te raken.
  • wanneer het water kookt leg je de tomaten voor ongeveerd 30 seconden a 1 minuut in het kokende water en daarna giet je het direct af.
  • leg de tomaten in het (ijs)koude water en wacht een paar minuten….het velletje kun je nu vanaf het kruisje lostrekken van de tomaat.
  • hak ondertussen de knoflook helemaal fijn en stop het in het bakje of bekken en houd hievan ongeveer 1 teen knoflook apart.
  • snij de ui door midden en hak helmaal fijn en voeg toe aan de knoflook
  • snij de inmiddels goed afgekoelde en gepelde tomaten in vier stukken en haal de zaadlijsten er tussen uit.
  • snij de tomaten daarna in hele fijne blokjes (dit heet tomaat Concasee)  en voeg toe aan de rest van het mengsel
  • meng ongeveer een eetlepel olijfolie door het mengsel samen met de zout en peper.
  • snij alles aller laatste ongeveer 10 blaadjes basilicum fijn in hele dunne reepjes (doe dit met een goed scherp mes, anders kneuzen de blaadjes en worden ze erg snel zwart)
  • zet het tomatenmengsel in de koeling

de tostades 

  • meng de overgebleven teen knoflook met 2 a 3 eetlepels olijfolie, de oregano en hak de peterselie hier doorheen.
  • snij de mini baguettes over de lengte door de midden (en voor fingerfood eventueel nog een keer doormidden) en leg de boven en onderkanten onder de grill (in de oven) nadat je ze vlak daarvoor met het knoflook olie mengsel heb besmeerd.
  • bak de “tostades” mooi krokant af

 

Het serveren van:
serveer het tomaten mengsel op de tostade en garneer met een blaadje basilicum.
nu nog een lekker drankje erbij en het komt helemaal goed

BloglovintwitterfacebookInstagramBlijf altijd op de hoogte van Kwalinair via social media!!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s