Chili con Carne [recept]

Of het nou zomer of winter is, Chili con Carne is zo’n gerecht wat altijd lekker is.
Wij eten er zelf meestal rijst of brood bij maar ik ken zat mensen die de saus zelf als compleet gerecht zien.
Om het helemaal compleet te maken zijn een goeie Guacamole, verse koriander, een beetje zure room en nacho chips een aanrader!

— Het is trouwens ook een heerlijke saus om alleen over je nacho chips te gooien samen met geraspte kaas —

Laten we de Guacamole alvast klaar zetten voor dat we aan de Chili beginnen.

Guacamole
Super makkelijk, gooi alles een beetje grof gesneden bij elkaar in de blender of keukenmachine (laat niet te lang draaien dan wil de Guacamole namelijk een beetje grauwig worden) en klaar.

1 tomaat (snijd de kern eruit)
1 avocado (uiteraard zonder pit en schil)
1 lepel citroensap
1/2  rode ui (gepeld)
1 Chili peper (alleen het kontje eraf)
2 tl Korianderzaad
Zout en peper naar smaak

De Chili
2 paprika’s (rood)
1 rood ui
1 ui
3 teentjes knoflook
2 el komijn
2 tl chilipoeder
600 gr rundergehakt
400 gr tomaat in blik (stukjes)
2 el tomaten puree
2 el oregano
1 tl thijm
5 dl runderbouillon
1 el bruine suiker
400 gr kidneybonen

– Pel de ui en snipper deze in fijne blokjes (brunoise) en fruit deze aan in de pan.
– Hak de knoflook fijn en fruit dit nog even kort mee met de ui. (Laat niet te ver verkleuren)
– Voeg het gehakt rullend toe aan de ui en knoflook, bak dit gaar en voeg ondertussen de kruiden toe aan het gehakt.
– Snijdt ondertussen de paprika in Brunoise (blokjes) en bewaar dit even.
– Voeg de tomatenpuree toe aan het gehakt en bak dit even mee om dit te ontzuren.
– Voeg nu de ingeblikte tomaten toe samen met de suiker en de paprika
– Voeg de bouillon toe (niet alles in 1 keer, houdt de dikte van de saus een beetje in de gaten, je hebt misschien niet alles nodig)
– Laat op een laag pitje de saus een uurtje zachtjes pruttelen
– Voeg vlak voor het serveren in de laatste 3 minuten de bonen aan de saus toe en serveer hierna alles uit.

In het voorbeeld heb ik een steker gebruikt om de rijst leuk neer te leggen, wat je ook kunt doen is in een kopje; een stukje huishoud folie leggen, dan de rijst erin, het kopje boven het bord omdraaien en de rijst uit het kopje “storten”.

Laat je met weten of het bij jou ook zo lekker is geworden?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s