Geluk Salade (Recept)

Een heerlijke frisse salade, super als bijgerecht tijdens een avondje barbecueën, maar ook lekker voor doordeweeks bij een stukje vlees/vis en gebakken aardappels.

De naam “Geluk salade” heb ik hier zelf aan gegeven, omdat de salade maar 7 basis ingrediënten heeft.
En van wie is nummer 7 nou niet zijn geluksgetal? Daarnaast wordt iedereen gelukkig van zo’n lekkere maar makkelijke salade.

Dit heb je nodig:
200 gram Aardappel
200 gram Augurk
200 gram Appel
1 Ui (wit)
100 gram Peterselie
100 gram Chorizo (vraag de slager om dun gesneden)
4 stuks ei

En dit nog om het af te maken:
5 el Mayonaise (Zaanse)
Zout & peper
(2 tl Sriracha saus…als je durft)

Hoe maak je de salade?
– Zet een pan water (+/- 2 liter) op het vuur en breng aan de kook
– Schil de aardappelen en snijdt deze in Brunoise (kleine blokjes)
– Blancheer (kook tot beetgaar) de aardappelen in het kokende water (+/- 4 minuten) en giet af in een zeef en spoel ze daarna direct goed koud onder de koude kraan.
– Spoel de pan even om en gebruik deze opnieuw voor de eieren, leg de eieren in de pan, vul de pan met water en breng het aan de kook, kook de eieren hard (6 minuten), spoel daarna helemaal koud en laat ze verder afkoelen.
– Snipper de ui in Brunoise en doe dit in een ruime mengkom.
– Snijdt de augurken over de lengte in z’n 4én en snijdt deze reepjes ook in kleine blokjes en voeg toe aan de ui.
– Voeg de mayo aan de kom toe
– Schil de appel en snijdt het klokhuis hier uit, verwerk de appel ook in Brunoise


TIP: Houdt deze volgorde aan, door de zuren van de augurk en in de mayonaise voorkom je dat de appel gaat verkleuren


– Meng alles even met elkaar door
– Snijdt de chorizo plakjes ook verder in Brunoise en voeg toe aan de rest van de salade.
– Pel de eieren en snijdt ze ook in Brunoise (blokjes), voeg ook dit toe aan de salade
– Hak de peterselie, het mag nog wel een klein beetje structuur hebben, maar het moet zeker niet te grof zijn en voeg toe aan de salade.
– Breng op smaak met zout en peper en eventueel met de Sriracha saus. Dat laatste maakt het wel echt af moet ik zeggen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s