Amandelkrullen [Recept]

Het is alweer heel lang geleden (een jaar of 16)… ik werkte in een klein luxe hotel.
Waar ik veel heb geleerd, we maakten alles zelf, zoals deze heerlijke Amandelkrullen die geserveerd werden bij de koffie (of thee).

Een koekje met een hele luxe uitstraling en door de amandelen niet het goedkoopste koekje, maar helemaal niet zo moeilijk om te maken.

Denk voor je begint wel even na waar je ze op wilt gaan buigen.
Het kan een stuk pvc buis of een metalen buis zijn, maar net zo goed een bezemsteel of iets dergelijks, als het maar schoon te houden is of rol er bijvoorbeeld even aluminium folie omheen.
Een plaatmes of iets wat hierop lijkt wil ik je ook zeker aanbevelen bij het maken van deze koekjes.
En maak het beslag bij voorkeur een dag voor dat je ze wilt gaan bakken.

Dit heb je nodig:
75 gram boter
75 gram bloem
75 gram amandelschaafsel
200 gram suiker
175 gram eiwit (+/- 6 eieren)

– Smelt (langzaam aan) de boter
– Zeef de bloem en stop in een bekken/beslagkom.
– Voeg de suiker toe en meng samen door.
– Voeg de eiwit toe en meng nogmaals door.
– Voeg de gesmolten boter toe (let op, dit mag niet te heet zijn, echt net aan gesmolten: anders wordt je beslag al gaar)
– Meng alles door en voeg de amandelen toe, blijf doormengen tot één geheel.
– Laat het mengsel een nachtje (of minimaal 8 uur) opstijven in de koeling

De volgende dag
– Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius
– Verwerk het koude beslag door een schepje op een silicone bakmatje te plaatsen en dit met een lepel uit te wrijven in een cirkel van ongeveer 8a 10 cm Diameter

Het zal ook wel lukken met een stukje bakpapier ipv silicone, maar je zult dan veel papier gebruiken en je kunt ze iets minder makkelijk/ langzaam verwerken na het bakken.

– Bak de koekjes in ongeveer 15 a 20 minuten goudbruin
– Leg de mooi gekleurde koekjes over een buis, laat ze hierop uitharden tot de volgende lading klaar is, om ze mooi te laten krullen en bak de volgende lading.

Vers zijn deze koekjes het allerlekkerste maar wil je ze nog eventjes bewaren, bewaar ze dan maximaal een week in een goed afgesloten bakje met daartussen wat keukenpapier.

TIP: Wat ook heel leuk is, je kunt een grote versie van dit koekje bakken en laat dit bijvoorbeeld uitharden in een schaaltje met een rechte bodem, dan heb je een eetbaar schaaltje voor bijvoorbeeld een paar bollen ijs met vers fruit.

Laat je me weten hoe ze zijn geworden? En vergeet de Facebook pagina en/of Instagram niet te liken in het menu hiernaast!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s