Het EK gaat beginnen dus het wordt weer tijd voor de culinaire borrel hapjes. 😜🤣
Rox (mijn vrouw) kwam eerder ergens online iets tegen wat hier op lijkt .
We hebben dit voor je uitgeprobeerd en het was een succes.
(Ik heb dit ook in de oven geprobeerd…dat was het trouwens….zeker weten niet, haha)
Dit is echt een recept voor de airfryer of de frituurpan.
Wat heb je nodig:
5 frikandellen
5 vellen Filodeeg (diepvries)
chilisaus
Water

– Laat de filodeeg tijdig ontdooien, leg het bijvoorbeeld een dag van tevoren in de koelkast.
– Leg een vel filodeeg op je snijplank en snijdt schuin in tweeën(1)
– Trek een klein streepje chilisaus en leg hierop een halve frikandel (2)
– Rol de filodeeg om de frikandel heen, tot dat hij net aan rondom is ingerold (3)
– Vouw de overgebleven puntjes naar binnen (4 & 5)
– Maak met het water en je vinger het filodeeg een beetje nat op het laatste stukje (6)
En hoppa klaar (7) airfryen of frituren maar..
-De airfryer 200 graden voorverwarmen en dan 6 minuten op 200 graden.
Of in de frituur 180 graden en 5 minuutjes bakken.
Lekker serveren met een beetje chilisaus.