Eterij “Effe anders”

Wie het heeft over Purmerend, denkt al heel gauw aan de Koemarkt.
En waar vroeger de koeien werden verhandeld; daar vind je al jaren het bruisende horeca gedeelte, vol met gezellige terrassen en restaurants.
Zo ook “Effe anders”
Met zo’n naam creëer je meteen een bepaalde verwachting, en die maken ze waar.

Nadat je bent binnen gestapt in de gezellige entourage; denk aan een beetje sfeervol brocante met een huiskamer gevoel…voel je, je meteen welkom, ook echt iedereen van de bediening zegt je even gedag, zelfs als je al even aan je tafel zit.

De menukaart is precies wat je verwacht als je op de naam af gaat.
Geen standaard gerechten die je overal kunt krijgen maar uitdagende en originele combinaties.
We hadden allebei keuzestress en tien minuten nodig om weloverwogen een keuze te maken, het klonk allemaal zo lekker.
Tegelijkertijd kan iedereen hier terecht, de combinaties zijn niet zo extreem dat je hier alleen als “echte fijnproever” terecht kunt.

We namen een broodje vooraf en om heel eerlijk te zijn, (en vat dit niet verkeerd op want ik bedoel dit eigenlijk positief) we 
zeiden direct tegen elkaar dat het broodje niet waardig was aan de menukaart en de entourage.
Dat was een simpel stuk afgesneden stokbrood geserveerd met olijfolie en een smeersel; wat vooral veel weg had van knoflooksaus.

Maar de gerechten en gezellige bediening, die je overigens ook prima om een beetje advies kunt vragen over de wijn, maakten alles zo weer goed.
Om een idee te geven; ik nam de gebakken Coquilles met buikspek geserveerd op een mooi zachte creme van knolselderij, daarbij zaten Meloesuitjes (je kent ze waarschijnlijk wel als zilveruitjes) en fijn gesneden maar flinke schotsen Manchego…dit alles onder een fijne vleugje hazelnoot uit de “beurre noisette”

De coquilles met buikspek

De lamskoteletten in groene kruidenkorst die wij beiden als hoofdgerecht hadden besteld waren perfect gegaard, voor zowel mij als voor Rox; die hem verder doorgegaard moest hebben vanwege haar zwangerschap op het moment…
De combinatie met pastinaakcreme, knoflookjus op een rösti was simpel en strak…maar vooral gewoon erg lekker.

Hoe vol je ook zit, het dessert mag je niet overslaan.
Wat was dit lekker zeg!
De crunch van chocolade brownie die zorgde voor de bite en het droge mond gevoel, wat dan weer volledig werd gecompenseerd door de mousse van chocolade en karamel achtige creme anglaise.
Het frisse zuurtje van de frambozensorbet zorgde daarintegen voor een balans en die bros van witte chocolade, daar kun je alleen maar van balen als je die te snel op hebt gegeten.
De leuke en onverwachte garnerning was de keuze die ze maakten voor (de naar mijn idee…vergeef me als ik het fout heb) mini Koppert cress? (Ik had het namelijk nog niet eerder zo klein gezien.)
Het doet ergens subtiel denken aan de smaak van oesters of het ziltige van de zee.
En ging fantastisch bij dit chocolade dessert.

Dus…..hier eet je echt “Effe anders”
Ook de prijzen zijn netjes, per persoon ben je voor zo’n uitgebreid 3 gangen menu +/- 50 euro kwijt…Uiteraard afhankelijk van je keuzes.
En mocht het je echt te spannend klinken of denk je dat het niks is voor je metgezel, geen zorgen ze hebben ook nog een saté op de kaart staan 😉

Voor diner geopend van Woensdag t/m Zondag
Adres: Koemarkt 5-7, 1441DA Purmerend
(Je kunt hier niet voor de deur komen met de auto)
Parkeren kun je het beste in het vlakbij gelegen Q-park Eggert.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s