Caesar Salad recept

De naam doet vermoeden dat deze salade al stamt uit de tijd van Julius Caesar maar het echte verhaal is veel simpeler. Een van origine Italiaanse maar in Mexico wonende kok maakte deze salade voor het eerst omdat hij niet alles in huis had en zo improviseerde. Daarna werd er regelmatig om de salade gevraagd, deze meneer heette Caesar van zijn voornaam en dus zo ontstond de originele 😜 naam van deze salade.

Dit heb je nodig:

2 stronken little gem sla
85 gram rucola
150 gr gerookte kipfilet
100 gr spek
1 teen knoflook
3 eieren
1 el worchestersire
1 el Citroensap
3 el Olijfolie
Bakje cherrytomaten
2/3 punt parmezaanse kaas
1 blikjes ansjovis (2 filets apart houden)
3 el mayonaise
1 el water

En zo kun je het maken:

– Was de little gem sla en droog (in een centrifuge) en houdt een paar mooie grote bladeren apart doe de rest in een grote kom/ bekken.
– als de rucola nog niet gewassen is moet ook deze eerst gewassen worden en aan de kom/bekken worden toegevoegd.
– kook de eieren hard en spoel koud en laat afkoelen, snijdt de eieren in 8 punten (met een ei snijder) en houdt ze apart.
– snijdt de spek fijn en bak krokant, houdt een derde apart en gooi de rest op de sla.
– snijdt de kip (eerst in plakjes als dat nog niet is gebeurd en daarna in fijne reepjes “julienne” en voeg toe aan de sla.
– open het blikje ansjovis en houdt 3 ansjovis filets apart
– meng de mayonaise met de rest van de ansjovis, de knoflook geperst, citroensap, worchestersaus, water en de olijfolie in een blender en gooi de dressing bovenop de sla.
– snijdt de cherrytomaten door de midden, houdt er een paar apart en voeg de rest toe aan de sla
– maak met een dunschiller krullen van de helft van de parmezaanse kaas en bewaar ze, rasp de andere helft met een fijne rasp door de sla.
– snijdt de overgebleven ansjovis filets in kleine stukjes en bewaar.
– meng de salade door en gooi de laatste kaaskrullen bovenop met de resterende tomaatjes, spek en garneer met de stukken ei en stukjes ansjovis.

Wat nog een lekkere toevoeging kan zijn, zijn (zelfgemaakte) croutons en geroosterde pijnboompitten.

Geniet ervan! En vergeet je me niet te laten weten wat je er van vond (via Facebook of Instagram) ?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s