Recept: Zomerse pasta tonijnsalade (zonder foto)

Voor de warme dagen is dit het ideale recept om eens wat anders te eten, nou was ik zo druk bezig met het uitschrijven van dit recept dat ik mijn enthousiasme ben vergeten om een foto te maken van het resultaat.

Misschien een leuk idee dat jullie deze naar mij doormailen: ? of reply’en waar we jullie foto kunnen vinden?                 jeff_onrust@hotmail.com — Onderwerp: foto pasta salade

Ik zal ze dan bij het recept plaatsen.

Maar goed, nu aan de bak!

 

Ingrediënten 

Bos Radijs
2 tomaat
3 augurk
Potje gesneden zwarte olijf
1 paprika in brunoise (kleine blokjes)
1 rode ui in brunoise (kleine blokjes)
Blikje maïs
2 tonijn in blik (in water)
Zwarte olijf (eventueel vanuit een potje)
Zilverui 3 el
1/4 bos dille
(Farfalle) Vlinder pasta

Dille dressing:
100 ml witte wijn azijn
+/-300 ml extra vergine olijfolie
2 el mayonaise
Verschillende Sla soorten : mesclun / red chard / rucola

Bereidingswijze:
– zet een pan op het het vuur en breng het water aan de kook met een snufje zout en een klein scheutje olijfolie.
Wanneer het water kookt voeg je de pasta toe en kook je het al dente in +/- 8 minuten.
Als het beet gaar is, direct afgieten en nog een klein beetje extra vergine olijfolie toevoegen.

In een grote kom of bekken verzamel je ondertussen onderstaande:
– snij de tomaten door de midden, dan 3 stroken en snij dat weer in 4en. (Lekker fijn dus maar wel inclusief zaadlijsten) en stop in een grote bekken of kom
– snij de paprika in brunoise (vierkante blokjes voor de leken) en gooi bij de tomaat
– haal de stelen van de bos radijzen en was de radijsjes.
Snij ze daarna in dunne plakjes of gebruik een mandoline
– snij de olijven in dunne ringetjes.
– snipper de rode ui en voeg toe aan het mengsel.
– haal de augurken uit het zuur en snij ze in plakken over de lengte, snij van de plakken julienne (dunne reepjes)
– snij de zilveruitjes klein en hak even het mes er doorheen.
– lek de maïs uit en voeg ook toe aan de rest.
– voeg de tonijn uitgelekt en een beetje losgehaald toe aan het geheel.

Dan alleen de dressing nog:
-Stop +/- 100 ml wijn azijn in een apart kommetje
-Snij/ hak de dille fijn en voeg toe aan het azijn.
– voeg een schep suiker en zout en peper aan het geheel toe en laat druppelsgewijs de extra vergine olijfolie erbij komen terwijl je met een garde het mengsel opklopt.
Zelf houd ik er van iets minder olijfolie te gebruiken dan de officiële verhouding (3 delen olie/ 1 deel azijn) omdat ik wel van een zuurtje hou in me salades (lekker van die Duitse smaken zou je kunnen zeggen)

Meng de dressing met de salade goed door en voeg de pasta toe en de mayonaise toe..
Vlak voordat je de salade serveert meng je het met de sla soorten.
Eet smakelijk.

enne…..vergeet geen foto te maken 😉

Volg Kwalinair via jouw favoriete Social Media,  klik op de button(s) en like de pagina!
Bloglovin
twitter
facebook

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s