Erwtensoep – slowcooked

BloglovintwitterfacebookInstagramBlijf altijd op de hoogte van Kwalinair via social media!!

Super stom maar op één of andere manier hebben we de foto per ongeluk van de camera verwijderd.
Maar ik kon jullie niet laten wachten op dit recept voordat ik weer een foto kon maken, dus die houden jullie tegoed.

[edit 28-12-2015] We hebben het recept nogmaals gemaakt en meteen een foto.

Zoals beloofd zou ik jullie wat meer wegwijs maken in de recepten van de Slowcooker (Crockpot van 4,7 liter in mijn geval) .
De Erwtensoep periode is weer aangebroken en omdat je hier vaak voor thuis bleef om de pan en het aankoeken in de gaten te houden leek me dit geweldig om in de Slowcooker te maken.
Dus wat heb ik gedaan:

Snij de ingrediënten hieronder in grof brunoise (oftewel blokjes) en stop alles in de Slowcooker:

1 (geschilde) knolselderij
2 winterpeen
3 stengels (geschilde) bleekselderij
1 ui
2 aardappels
2 spek lappen

Snij :
2 prei in halve ringen
1 bos je selderij fijn
1 halve bos peterselie
1 magere rookworst in plakjes

Voeg nog toe:
500 gr split erwten
750 ml vlees bouillon
75 ml groente bouillon

Stop de deksel op de Slowcooker en laat alles 14 uur lang op de lage stand garen.
Hak de andere helft van je peterselie bos en strooi dit over de soep tijdens het serveren.
Ik beloof je, je hebt nog nooit zo’n structuur in een erwtensoep geproefd en zeker niet met zo veel smaak.

Nu heb je nog zat tijd om de schaatsen in te vetten en je oranje muts met sjaal in de kast te zoeken, eet smakelijk!
BloglovintwitterfacebookInstagramBlijf altijd op de hoogte van Kwalinair via social media!!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s