Review: Food Festival Amsterdam

De Zondag
Dit was een festival waar ik al lange tijd naar uit keek.
Meestal zijn we de Zondag gangers en ook dit keer zijn we op de laatste dag van dit evenement heen gegaan.
Rond een uur of twee liepen we samen met m’n schoonouders, die ook wel trek hadden, de Europahal (van de Rai in Amsterdam) binnen en werden meteen verwelkomd door de aangename luchtjes afkomstig van de foodtrucks.

DSCN1707
Ook voelde je meteen de gezellige ongedwongen sfeer van dit evenement.
Eerst hebben we even een rondje gemaakt over het marktje en daarna zijn we direct doorgelopen naar het wijn – theater voor een goed gevuld glas Rioja.

Met ons glas zijn we meteen maar even naar de buren gegaan van “Kaas plank” om deze culinaire dag te beginnen met een mix van: Saint agur, Morbier en Goudse brokkel.
Waarbij we gezellig op de hooibalen plaats konden nemen.DSCN1702

Dit smaakte naar meer dus werd het tijd om een ronde te gaan maken:
We belanden bij een kraam waar ik bij de taste al eens een heerlijke Pulled pork sandwich had gegeten.
Jammer dat hun naam mij nog steeds nergens is opgevallen.
Dit keer waagde ik me aan de burger balls die lekker pittig gekruid waren in combinatie met een Cabernet glaze en crumble van bacon, dit was een verrassend lekker gerechtje.

DSCN1708

Ondertussen kwamen we Bob & Jude (al van kleins af aan mijn beste vriend en zijn Engelse vriendin) tegen die voor een weekendje in Nederland waren vanuit Londen
Zij raadden aan om bij “Everything on a stick” een gerechtje te scoren nadat hun daar zo lekker hadden gegeten.
Ik besloot te gaan voor de: Springroll van surimi en avocado.
Ik vond dit helaas een erg simpele springroll, het viel me zelfs erg tegen vooral
de combinatie met de Remia knoflook saus die veel te overheersend was voor dit gerechtje.
De buren van “Hot Mama Hot” hebben een vele malen betere springroll, die ik bij “Amsterdam kookt” ook al een keer had geprobeerd en ook de Steambun met Slow cooked beef was weer erg prettig!

Tussendoor zijn we weer even naar het Wijn-Theater gelopen.
Hier begon op dit moment een dame met een viool mee te spelen bij de DJ.
Ontzettend gaaf en eigenlijk zonde dat er geen echt podium was want dat verdienden ze zeker.
De wijn selectie was trouwens prima al vond ik het wel een kwalijke zaak dat er vanzelf meerdere wijnen op waren.
Het is een product wat niet (snel) zal bederven dus dan begrijp ik zoiets altijd slecht maarja misschien hadden ze het succes niet verwacht zullen we maar denken.

Ook Mister maïs guy was aanwezig met hun FoodTruck en dus kozen we dit maal voor de “classic” ik vroeg om extra liefde in het gerecht omdat dit als ingrediënt vermeld stond, en die kreeg ik, ook de meest normale maiskolf was heerlijk.

Een kraam die mij erg opviel door de stilte daar omheen was de kraam van “Frites et mer” die hier stonden met een heerlijke kibbeling en zelf gemaakte Ravigotte saus.
Ik vermoedde zelf dat het hier zo stil was omdat er geen munt prijzen vermeld stonden van de gerechten, die trouwens gewoon betaalbaar waren maar toen ik hier over begon leek het ze niet zoveel te kunnen schelen.
Tegelijkertijd haalden we nog zo’n heerlijk zalm puntje van “Meneer Temaki”DSCN1719 en hun heerlijke Yakitori spiesjes.
Tsja wat moet ik zeggen, dit was weer net zo goed als altijd.

Bij Lain laihs happy belly scoorden de dames de laatste punten appeltaart waar trouwens heel speciaal maar lekker, ook pompoen pit in verwerkt was.
Gelukkig bleef er nog een stukje voor mij over.
Hierna hadden we nog trek in de Modderige chocolade taart die er zo lekker uit zag maar die hebben we helaas net misgelopen.
Dus voor de dosis chocolade zijn we naar “Crêpes mobiel” gelopen voor een crêpe Nutell….tijdens het bakken is het erg gezellig bij de kraam en de crêpes zijn ook nog een prima.

Voor dat beetje extra chocolade scoorde ik nog een Frozen Yoghurt bij “Fruitland”DSCN1733
genaamd de: chocolate dream ,ontzettend lekker , en vooral niet te zoet.
Maar voor dat extra zoete sloten we dus nog even af met een Aardbei Scropino van Scropp.

Om onze munten op te maken zijn we ook nog naar de kraam gelopen van
“Monsieur Saucisson” om één van hun spannende worsten te scoren.
Hier hebben we nog erg gelachen omdat ze vroeg hoe dik ik m’n worst wilde hebben.
Uiteindelijk heb ik dus maar gevraagd wat zij zou kiezen.
Maar professioneel als dat ze was bleef het bij een leuk lolletje en zijn we naar huis gegaan met een worst van Everzwijn.

Aanrader
Maar wat was dit een top festival! ik ben fan!
Heerlijk binnen en toch de grote van een enorm terrein.
We hebben ons (letterlijk) dik vermaakt en zodra de datum bekend is voor volgend jaar staat het vast in mijn agenda.

kijk voor alle foto’s in het Album op Facebook!
BloglovintwitterfacebookInstagramBlijf altijd op de hoogte van Kwalinair via social media!!

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s