Recept: Konijnenbout – slowcooked

BloglovintwitterfacebookInstagramBlijf altijd op de hoogte van Kwalinair via social media!!

Geen tijd om uren in de keuken te staan voor t kerstdiner?
Misschien dat deze knaller je een heleboel tijd gaat schelen.
Dit recept is geschreven voor de slowcooker maar dit kun je natuurlijk ook
aanvullen met een beetje extra vocht zodat het niet droog kookt.

Zet de avond voordat je dit in de slowcooker gaat stoppen alvast klaar:
2 konijnenbouten onder in normaal bier (ik gebruikte 2 flesjes Hertog Jan)
en stop hierbij :
4/ 5 el balsamico azijn
3 blaadjes laurier
Zout en peper naar smaak.konijn stoofvlees kwalinair

– Bak de konijn in een pan hete olie even aan en blus dit af met een flesje donker bier en laat dit heel even koken.
-snij 4 sjalotjes in halve ringen en leg dit onderin de slowcooker.
leg hier bovenop 250 gram (gerookte) spek blokjes.
-leg hierna de gemarineerde konijn boutjes bovenop.

Zet de slowcooker 6 uur op laag.
en stop de deksel op de pan.

Deze konijnenbouten zijn heel erg lekker in combinatie met gekookte aardappels en rode kool.
Mocht je dit voor de kerst maken dan zul je je familie verbazen met dit makkelijke recept.

Eet smakelijk!
BloglovintwitterfacebookInstagramBlijf altijd op de hoogte van Kwalinair via social media!!

Advertentie

4 reacties

  1. Dit gerecht is heerlijk! ik ben een beginner met de slowcooker maar dit recept maakt alle beloftes waar. Dank je wel, kom vast en zeker nog een keer terug. Annemiek

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s